Daniel123 Posted February 4, 2013 Author Share Posted February 4, 2013 Witam, przedstawię klika swoich" map:Jeśli temat jest w złym dziale proszę o przeniesienie do właściwego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel123 Posted February 4, 2013 Author Share Posted February 4, 2013 na początek ogólna współczesna mapka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel123 Posted February 4, 2013 Author Share Posted February 4, 2013 na czerwono znalezione nie przeze mnie łuski SL podobno było ich tyle że ledwo mieściły się w skrzynce takiej jak np na. jabłka itp.A na żółto zaznaczyłem moje znalezione SL były 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel123 Posted February 4, 2013 Author Share Posted February 4, 2013 Stara Niemiecka mapa.Na czerwono miejsce z poprzedniej mapy tzn. łuski SL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel123 Posted February 4, 2013 Author Share Posted February 4, 2013 Zółty kolor - miejsca przeszukane dokładniej lub mniej niebieski kolor - znalezione łuski Amerykańskie SLczerwone gwiazdki - znalezione łuski Radzieckie od pp-sz Link to comment Share on other sites More sharing options...
wm Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 Bardzo fajnie, że coś znalazłeś i zaznaczyłęś na mapkach ale nie wiem kompletnie o co ci chodzi. Tytuł wątku ma się nijak do całej tresci. Nie wiem w czym maiłby tobie kto kolwiek pomóc, skoro się nie zapytaleś o nic. No może chciałęś sie tylko pochwalić, że masz fajne miejsce do łażenia i coś tam znalazłeś i niechcesz się nikomu pochwalić. Ale ludzie mieszkający w okolicy i tak bez problemu rozpoznają to miejsce nawet jak zamarzesz nazwy. Ale pewnie niechcesz żeby tam nie przyjechało pół Polski :-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel123 Posted February 5, 2013 Author Share Posted February 5, 2013 Chodzi mi o to że w tej wsi nie znalazłem żadnej niemieckiej łuski tylko amerykańskie i rosyjskie, i czy mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego niemcy nie strzelali? Jak to była wioska niemiecka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 Bo inni strzelali DO Niemców ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manierkarz Posted February 5, 2013 Share Posted February 5, 2013 Możliwe,że Niemcy siedzieli we wsi a tam zbytnio łusek nie wykopiesz :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel123 Posted February 6, 2013 Author Share Posted February 6, 2013 No to też jest możliwe.Z historii miejscowości 1945r. armia czerwona zajęła wieś były strzały" (..) Rosjanie chcieli zabić mieszkańców wsi ale leśniczy 'oddał' się w ręce Rosjan w zamian za życie mieszkańców" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel123 Posted February 6, 2013 Author Share Posted February 6, 2013 I jeszcze kilka zdjęć:Pomnik poległych podczas I Wojny Światowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.