Daniel123 Napisano 4 Luty 2013 Autor Napisano 4 Luty 2013 Witam, przedstawię klika swoich" map:Jeśli temat jest w złym dziale proszę o przeniesienie do właściwego.
Daniel123 Napisano 4 Luty 2013 Autor Napisano 4 Luty 2013 na czerwono znalezione nie przeze mnie łuski SL podobno było ich tyle że ledwo mieściły się w skrzynce takiej jak np na. jabłka itp.A na żółto zaznaczyłem moje znalezione SL były 2
Daniel123 Napisano 4 Luty 2013 Autor Napisano 4 Luty 2013 Stara Niemiecka mapa.Na czerwono miejsce z poprzedniej mapy tzn. łuski SL
Daniel123 Napisano 4 Luty 2013 Autor Napisano 4 Luty 2013 Zółty kolor - miejsca przeszukane dokładniej lub mniej niebieski kolor - znalezione łuski Amerykańskie SLczerwone gwiazdki - znalezione łuski Radzieckie od pp-sz
wm Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 Bardzo fajnie, że coś znalazłeś i zaznaczyłęś na mapkach ale nie wiem kompletnie o co ci chodzi. Tytuł wątku ma się nijak do całej tresci. Nie wiem w czym maiłby tobie kto kolwiek pomóc, skoro się nie zapytaleś o nic. No może chciałęś sie tylko pochwalić, że masz fajne miejsce do łażenia i coś tam znalazłeś i niechcesz się nikomu pochwalić. Ale ludzie mieszkający w okolicy i tak bez problemu rozpoznają to miejsce nawet jak zamarzesz nazwy. Ale pewnie niechcesz żeby tam nie przyjechało pół Polski :-).
Daniel123 Napisano 5 Luty 2013 Autor Napisano 5 Luty 2013 Chodzi mi o to że w tej wsi nie znalazłem żadnej niemieckiej łuski tylko amerykańskie i rosyjskie, i czy mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego niemcy nie strzelali? Jak to była wioska niemiecka.
Manierkarz Napisano 5 Luty 2013 Napisano 5 Luty 2013 Możliwe,że Niemcy siedzieli we wsi a tam zbytnio łusek nie wykopiesz :)
Daniel123 Napisano 6 Luty 2013 Autor Napisano 6 Luty 2013 No to też jest możliwe.Z historii miejscowości 1945r. armia czerwona zajęła wieś były strzały" (..) Rosjanie chcieli zabić mieszkańców wsi ale leśniczy 'oddał' się w ręce Rosjan w zamian za życie mieszkańców"
Daniel123 Napisano 6 Luty 2013 Autor Napisano 6 Luty 2013 I jeszcze kilka zdjęć:Pomnik poległych podczas I Wojny Światowej
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.