Skocz do zawartości

Pomoc w ustaleniu walk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

na czerwono znalezione nie przeze mnie łuski SL podobno było ich tyle że ledwo mieściły się w skrzynce takiej jak np na. jabłka itp.
A na żółto zaznaczyłem moje znalezione SL były 2

Napisano

Zółty kolor - miejsca przeszukane dokładniej lub mniej
niebieski kolor - znalezione łuski Amerykańskie SL
czerwone gwiazdki - znalezione łuski Radzieckie od pp-sz

Napisano
Bardzo fajnie, że coś znalazłeś i zaznaczyłęś na mapkach ale nie wiem kompletnie o co ci chodzi. Tytuł wątku ma się nijak do całej tresci. Nie wiem w czym maiłby tobie kto kolwiek pomóc, skoro się nie zapytaleś o nic. No może chciałęś sie tylko pochwalić, że masz fajne miejsce do łażenia i coś tam znalazłeś i niechcesz się nikomu pochwalić. Ale ludzie mieszkający w okolicy i tak bez problemu rozpoznają to miejsce nawet jak zamarzesz nazwy. Ale pewnie niechcesz żeby tam nie przyjechało pół Polski :-).
Napisano
Chodzi mi o to że w tej wsi nie znalazłem żadnej niemieckiej łuski tylko amerykańskie i rosyjskie, i czy mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego niemcy nie strzelali? Jak to była wioska niemiecka.
Napisano
No to też jest możliwe.
Z historii miejscowości 1945r. armia czerwona zajęła wieś były strzały" (..) Rosjanie chcieli zabić mieszkańców wsi ale leśniczy 'oddał' się w ręce Rosjan w zamian za życie mieszkańców"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie