Jurek.S Napisano 30 Styczeń 2013 Autor Napisano 30 Styczeń 2013 Jak myslicie.oplaca sie dokladac tysiac zl do Cortesa czy sprawic sobie,a raczej bratu argo?Szukamy wszystkiego ze wskazaniem na kolorek
pterodaktyl Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 Argo jest za ciężki. Poza tym to umiarkowany (o czym dalej) wykrywacz (mała czułość kosztem zasięgu jako generalnego kryterium). Zasięg ponad wszystko (jak w HS-3).Tak między nami , Argo to nie jest tani wykrywacz (1850 zł).Robiliśmy próbę czułości :Argo kontra X-terra 70 (monety , złoto , kapsle) nieistotne.Ciekawy był test - las , piasek. akopaliśmy" niemiecki nieśmiertelnik zawieszony na nitce. Otwór w piasku na głębokość 50 cm o średnicy 5 cm , wycięty łomem. Blaszka opadła pionowo na głębokość 40 cm. Argo widział = krótki sygnał śmieciowy , podał ujemne VDI (nie do kopania). X-terra 70 widział = porządny sygnał z podaniem dodatniego VDI (pewny kolor - kopać).Sam byłem zdziwiony , Argo poległ(właściciel Argo zaczął się denerwować). Każdy może to powtórzyć.Podsumowując , ja proponuję dołożyć i kupić w Czechach (www.) X-terra 705 (608 euro) ok. 2500 zł (pełna gwarancja Minelab).http://www.lovecpokladu.cz/detektory-kovu-minelab/minelab-x-terra-705-311?currency=EUR
piowo2007 Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 Argo za ciężki? To co powiesz o wadze MXT czy GTI2500...Porównujesz Argo do Tereski, a kolega pytał o Cortesa.Teraz dla równowagi wypadałoby porównać Tereskę do Cortesa.Noe napisałeś na jakiej cewce pracowała Tereska i na jakim filtrze pracował Argo. Manipulować można łatwo. Argo na filtrze 4-rzędu nie miałby szans do Tereski na cewce 3 kHz. I odwrotnie, Argo na relikcie pokonałby Tereskę na cewce 18,75 kHz. Oczywiście mówimy o teście na nieśmiertelniku.Poza tym Argo jest w stanie wyciągnąć taki nieśmiertelnik z 60 cm (statyk, mix), a Tereska niema szans przekroczyć 50.
Tomb750 Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 Chyba od zawsze promocja jest przez święta i sylwestra do początku nowego roku mniej więcej
Lamparski Napisano 1 Luty 2013 Napisano 1 Luty 2013 tak w tym roku skończyła się wczesniej niż w poprzednim , dlatego kto czekał do konca żeby przed sezonem , załapać nóweczke się przeliczył
konigsberg Napisano 4 Luty 2013 Napisano 4 Luty 2013 Myslę,że dyskusja jest bezcelowa - Pterodaktyl niedawno się zarejestrował i cały czas bombarduje Rutus'a.W/g mnie to nic innego, jak działanie konkurencji.Czarny PR jest najlepszą formą antreklamy..Dla przykładu życiowego" powiem tylko, iż po przesiadce z Minelaba Explorer'a II , w połączeniu z White'sem 6000,średnia roczna ilość trafianych blaszek wzrosła mi prawie trzykrotnie!
Lamparski Napisano 4 Luty 2013 Napisano 4 Luty 2013 Nie rozumiem w jaki sposob bombarduje ,, pisze fakty , skad masz dane kiedy się zarejestrował ? ja tez niedawno sie zarejestrowałem i co --też bombarduje Rutusa ? Tez nie masz wiele postów , moze Ty działasz w jakis zorganizowany sposób --- forum to wolnosc wypowiedzi ---a czy tutaj napewno ???
adamtyc Napisano 4 Luty 2013 Napisano 4 Luty 2013 kolego woytas , moze wiesz co dzieje sie z moimi watkami ?????? napisalem juz do bociana lecz zadnej odpowiedzi nie dostalem.
woytas Napisano 4 Luty 2013 Napisano 4 Luty 2013 http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=adamtyc&ws=user&id_forum=all&forum=onCo się ma dziać?Wszystko co napisałeś.
adamtyc Napisano 4 Luty 2013 Napisano 4 Luty 2013 W temacie o ładowarkach i aku zapytałem o sony eneloop 2500 i tego postu nie ma - pisałem jeszcze o rutusie ,ale już nie pamiętam w jakim wątku . No ale skoro wątki pojawiają się od razu to po temacie -te wypowiedzi można usunąć .
konigsberg Napisano 7 Luty 2013 Napisano 7 Luty 2013 Lamparski> Jest coś takiego, jak wyszukiwarka - wyszukujesz użytkownika i odrazu wiesz, kiedy się pojawił i jakie tematy porusza..Pterodaktyl na forum jest od miesiąca, a pisze, jak znawca tematu , dziwne ,że nie trafił na odkrywce wcześniej!???Wracając do tematu- Znam bardzo dobrze Argo, porównywałem go w powietrzu" m.in. do Cortes'a wynik w każdym przypadku, zarówno chełmu ,łopaty , jak i blaszki kończył się zwycięstwem Rutusa- nie sprawdzałem monet( nie są obiektem mojego zainteresowania)
Kuba115 Napisano 7 Luty 2013 Napisano 7 Luty 2013 Piszesz, że nie interesuje Cię kopanie monet tylko grubszych rzeczy. Czy jeśli interesuje mnie głównie drobnica, choć czasem będę chciał też poszukać militarki Argo jest dobrym wyborem? Może powinienem wybrać coś innego?
Lamparski Napisano 7 Luty 2013 Napisano 7 Luty 2013 konisberg --wiec masz bardzo mała wiedze ,, w tym temacie kazdy doswiadczony poszukiwacz wybrałby Cortesa ,, jesli właczysz wyszukiwarke i poczytasz opinie o argo to stwierdzisz że to jakis nieudany wykrywacz mimo całej piany , a pterodaktyl miał ten wykrywacz i wie co mówi i dopóki będzie wolność forum i wypowiedzi to uwierze jemu a nie Tobie , i kazdy kto umie mysleć i analizować wypowiedzi podobnie to oceni . wiec piane mozesz sobie bić -dla nowicjuszy , i jeszcze jedno nie oceniaj nikogo po ilości postów bo możesz sie przejechać
brodkasz Napisano 7 Luty 2013 Napisano 7 Luty 2013 w tym temacie kazdy doswiadczony poszukiwacz wybrałby Cortesa" to już kolego Lamparski tylko Twoje zdanie,nie sugeruj że tak myślą wszyscy jak nazwałeś doświadczeni poszukiwacze" Bo życie czasami weryfikuje doświadczenie tak zwanych doświadczonych poszukiwaczy i można się nieźle przejechać :) Wybacz nie mogłem się powstrzymać.Pozdrawiam Brodkasz.
Sovereign Napisano 7 Luty 2013 Napisano 7 Luty 2013 konigsberg napisałeś :Dla przykładu życiowego" powiem tylko, iż po przesiadce z Minelaba Explorer'a II , w połączeniu z White'sem 6000,średnia roczna ilość trafianych blaszek wzrosła mi prawie trzykrotnie!A czy po prostu dobrze ustawiłeś Minelaba Explorer'a II bo wątpię żeby Argo był o tyle lepszy od Minelaba Explorera II ja twierdzę że to nieprawdopodobne bo jak dobrze ustawiony jest Minelaba Explorer II i np. Quattro to nie da szans Argo .
jacek111 Napisano 7 Luty 2013 Napisano 7 Luty 2013 Ale Jurek.S dostał potrzebnych mu informacji.Mam Cortesa i chodzę z kolegami co mają Argo i X -70.Najbardziej skuteczny na kolor jest Cortes.Argo jest trochę ciężko ustawić żeby nie dawał lewych sygnałów.Po opanowaniu ustawień jest OK. Często trzeba go stroić do gruntu.Sovereign nie pisz o bublu Quattro i w ogóle technologii FBS że nie ma szans do Argo.Wszystko zależy od terenu. Weż teren wyjątkowo zaśmiecony i zobaczysz jak liche jest Quattro i EX. Miałem Quattro przez dwa lata.Porażka.Szukanie na byłym poligonie Quattrem jest stratą czasu tak jak i EX.Pozdrawiam
jacek111 Napisano 7 Luty 2013 Napisano 7 Luty 2013 Ale Jurek.S dostał potrzebnych mu informacji.Mam Cortesa i chodzę z kolegami co mają Argo i X -70.Najbardziej skuteczny na kolor jest Cortes.Argo jest trochę ciężko ustawić żeby nie dawał lewych sygnałów.Po opanowaniu ustawień jest OK. Często trzeba go stroić do gruntu.Sovereign nie pisz o bublu Quattro i w ogóle technologii FBS że nie ma szans do Argo.Wszystko zależy od terenu. Weż teren wyjątkowo zaśmiecony i zobaczysz jak liche jest Quattro i EX. Miałem Quattro przez dwa lata.Porażka.Szukanie na byłym poligonie Quattrem jest stratą czasu tak jak i EX.Pozdrawiam
konigsberg Napisano 8 Luty 2013 Napisano 8 Luty 2013 Minelab Explorer II,posiada maskowanie i w bardzo zaśmieconym, żelazem, ternie( mierzeja) jest zbyt wolny,z Argo nie ma szans..
Lamparski Napisano 8 Luty 2013 Napisano 8 Luty 2013 skąd jesteś ? zbierzemy grupe i udowodnimy Ci naciagane teorie ---dwóch rzeczy nie lubie chamstwa i kłamstwa --- zrobimy miarodajne testy w terenie przy swiadkach ,
konigsberg Napisano 8 Luty 2013 Napisano 8 Luty 2013 Jestem z 3-miasta , bardzo chętnie , przystąpie do testu..Jeżeli chodzi o kłamstwo i chamstwo to widzę je tylko z Twojej strony dopiero co zarejestrowany użytkowniku Lamparski vel Pterodaktyl..
Brzęczyszczykiewicz Napisano 8 Luty 2013 Napisano 8 Luty 2013 Kolego pterodaktyl, sformułowanie mała czułość kosztem zasięgu" nie ma żadnego logicznego sensu gdyż jest sprzecznością.Po drugie nie sprawdza się zasięgu na płaskie przedmioty umieszczone pionowo, ponieważ w takiej sytuacji wynik jest ruletką i absolutnie niemiarodajny - zależy od bardzo wielu drobiazgów nad którymi nie panujesz. Przy idealnym prowadzeniu sondy sygnał od takiego przedmiotu jest wielokrotnie mniejszy od umieszczonego poziomo (naturalnie). Poza tym otwór trzeba zasypać ziemią i ubić do w miarę naturalnej gęstości. Pionowa dziura o średnicy 5cm to bardzo silna zmiana sygnału gruntu.Jeśli chcesz wyciągać wnioski, musisz najpierw umieć przygotować pomiar i ogólnie w ogóle wiedzieć co robisz.
Lamparski Napisano 8 Luty 2013 Napisano 8 Luty 2013 oj kolego za takie insynuacje ---mozesz bardzo łatwo zostac pociagniety do odszczekania --albo honorowo oberwac --w terenie , zgłaszam temat do moderatora
Lamparski Napisano 8 Luty 2013 Napisano 8 Luty 2013 nie bedziesz insynuował ---ze ja to ktos jeszcze --jak sie spotkamy gdziekolwiek --za takie chamstwo --- masz strzał
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.