Skocz do zawartości

przed i po czyszczeniu.

czarny bocian

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 279
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zobacz jakie skupiska rdzy na nim sie znajduja, o pochwie juz nie wspomne. Popatrz kilka postow wyzej, na bagnet zamieszczony przez uzytkownika Jabol1944, ani sladu rdzy. A u Ciebie ??
  • 3 weeks later...
Napisano

Bagnety robią wrażenie. Ja bym chyba jednak zrobił elektrolizę a nie męczyć się szczotką ale i tak wyszyły pięknie! Gratuluje :)

Ja dorwałem dwa wz 31. Wydawało się ze na prawym może być farba ale niestety. Po kąpieli w zupie szczawiowej stwierdziłem ze farba to złudne nadzieje i poszła szczota na wiertarce...

Napisano

Nie widać na zdjęciu ale oba mają dziury na górze a lewy przeżarty z niewidocznej na fotce strony. Swoją drogą idealna baza do rekonstrukcji. Może kiedyś się szarpnę na to :)

Pozdrawiam!

• 4 weeks later...
Napisano

Magazynka jeszcze niestety nie doczyściłem,braknie czasu. Okładki w realu wyglądają nieco lepiej.

Stal moczona w occie niecałe 24h, następnie czyszczone szczotką stalową na wiertarce. Śruby rozkręcane na gorąco ( przy pomocny palnika). Drewno rzeźbione za pomocą listka" na wiertarce, wygotowane w gorącym pokoście.

Po lekkim nagrzaniu , bagnety były konserwujące zwykłą białą świeczką (roztopiony wosk).

Pozdrawiam
Dragon_125

• 4 weeks later...
Napisano
sordyl10 po elektrolizie rdza jest miękka więc wyskrobywałem ją śrubokrętem z ciężko dost dostępnych miejsc a w środku najlepiej było by wyczyścić stalową szczotką taką jak do czyszczenia butelek. Ja niestety nie miałem szczotki więc skrobałem czym się dało :D

Pozdrawiam
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie