Skocz do zawartości
  • 0

Zegarek kieszonkowy

konrad__k

Pytanie

Napisano
Bardzo Państwa proszę o pomoc w identyfikacji zegarka. Kupiłam go jako z 19 wieku - niby jakaś data na kopercie.
Jest całkowicie sprawny, mechanizm czysty, ładnie chodzi i ogólnie jest w dobrym stanie wizualnym.
Koperta wygląda na szwajcarską- ładny grawer z tyłu, ale na tarczy nie ma żadnej marki.
Załączam link do zdjęć, zrobiłam zbliżenia napisów. Proszę zwrócić uwagę, że na mechanizmie, oprócz napisu Avanse Retard jest ładny motyw roślinny i jest okrągła punca z napisem COBRA.
Na wewnętrznej stronie koperty jest okrągła punca NICKEL GARANTI, litery F.F. pod nimi trzy gałązki z liśćmi .
Pod tą puncą jakies grawery (zdjęcie dalej odwróciłam i do góry nogami to nie wygląda na datę). Niżej numer 178588, niżej numer 1. Na deklu chroniącym mechanizm jest ten sam numer.
Czy może być coś wart taki zegarek, nie chodzi mi wprost o cenę, ale tak ogólnie.
Pozdrawiam \\
Marzena

http://imageshack.us/g/1/9978838/ -- Link do albumu ze zdjęciami

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Daj lepsze zdjęcia grawerki z napisem w kole, na pierwszy rzut oka mechanizm bez kamieni, czas produkcji trudno określić moze grawerka o której mówię więcej wyjaśni, nastaw sie jednak na XX wiek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie