Skocz do zawartości
  • 0

Wkładka od hełmu niemieckiego jaki producent?

kribmw

Pytanie

Napisano

Witam panowie mam problem z rozszyfrowaniem producenta wkładki od mojego hełmu.Pieczęć dość starta więc ciężko coś rozszyfrować.

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Być może ale moja teoria jest inna.W innym miejscu widać pozadne wgniecenie co sugerować może na pierwszy pocisk który nie przebił helmu.Może haler spadł szkopowi z głowy a już potem kolejny przebił helm na wylot.Są to jednak tylko moje domysły.
Napisano

Witam panowie mam problem z rozszyfrowaniem producenta wkładki od mojego hełmu.Pieczęć dość starta więc ciężko coś rozszyfrować.

Napisano
kolego zrób fotkę całości bo zaraz to usłyszysz od kogoś innego na podstawie małego kawałka i sygnatur trudno czasami coś określić :) pozdr
Napisano
Z hełmem ( czerepem ) sprawa jest prosta . Z boku nadkarczka powinien być kod producenta i rozmiar czerepu . Na przykład Q64 , czy ckl . Było kilku producentów ( hut ) czerepów i ich listę ze stosowanymi przez nie kodami łatwo można znaleźć w necie . Co do obręczy to zdaje się między innymi w Łodzi takie produkowali ale czy to była jedna firma czy było ich wiecej tego nie wiem . Ta obręcz jest do czerepu rozmiaru 64 a rozmiaru głowy 57 .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie