KAC23 Napisano 14 Styczeń 2013 Autor Napisano 14 Styczeń 2013 i jeszcze jedno...jeżeli ktoś jest zorientowany co do wartości tego pieca proszę pisać. dzięki
torba5 Napisano 14 Styczeń 2013 Napisano 14 Styczeń 2013 rewelacja ,fakt trochę jest po przejściach widać że nie fachowo naprawiany ale samo zwieńczenie tego kominka to nie lada gratka ,plus przepiękna ozdoba nawet jeśli kafle są do bani ,to te dwa elementy do jest mega bonus ,przełom XIX/XX wiek
Swiety82 Napisano 14 Styczeń 2013 Napisano 14 Styczeń 2013 Ornamenty roślinne wskazują na początek XX wieku, piec faktycznie kombinowany, zrób dobre foto korony - głównie ozdób.
KAC23 Napisano 14 Styczeń 2013 Autor Napisano 14 Styczeń 2013 mogę go zakupić za 2,5 tyś zł i+ rozbiórka we własnym zakresie. Czy się to w ogóle opłaca. Nie wiem za bardzo jak się zabrać za rozbiórkę żeby nie zniszczyć korony.
torba5 Napisano 14 Styczeń 2013 Napisano 14 Styczeń 2013 więcej zdjęć po tym co widać kafle są w słabym stanie i raczej niewiele da się z nich odzyskać ,ale zdobienia to już inna bajka mogą być warte tych pieniędzy ,nie rozbieraj sam bo to nie takie proste ,wejdź w układ z jakimś zdunem
atylla Napisano 14 Styczeń 2013 Napisano 14 Styczeń 2013 przy rozbieraniu jego zlewaj go wodą,ładwiej idzie,brakujące kafle można dokupić ,ale to wymaga czasu,albo zastąpić innymi z innego starego pieca,ja bym jeszcze potargował się za 2tyś jest wart,sama korona warta od 2tyś do 5tyś.zrób więcej zdjęć z bliska korony i ozdoby i tago paska,stan kafli,drzwiczki
KAC23 Napisano 14 Styczeń 2013 Autor Napisano 14 Styczeń 2013 dzisiaj mam tylko takie fotki jutro zrobię dokładniejsze...
Pytanie
KAC23
Witam proszę o identyfikację pieca
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.