Skocz do zawartości

Fiat 508

avoadam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
tak, troche ich juz znalazłem sam mam 2 wersje 1 i 3 Junaka.
jedynke kończe , może w czerwcu uda sie nia wyjechać
byłeś na mojej stronie www?
Napisano
koledzy, polski fiat 508 (wersja 2 i 3) i 518 oraz 518 Mazur miały koła ażurowe 16 i to samo wytłoczenie właśnie pod kołpak.
Wersja 1 508 miała koła 17 i też ma tosamo mocowanie kołpaka
Napisano
niedoinformowanych informuję iż otrzymali kartki, a za co dowiedzą się z forum które wysyła z automatu informację . Każda kolejna dyskusja nie na temat zgodnie z tradycją zostanie usunięta i nagrodzona.
  • 2 weeks later...
Napisano
Przypadkowo znalazłem w sieci coś takiego:
http://www.flickr.com/photos/30797788@N03/4616314923/in/photostream/

Niby nic niezwykłego, Fiat 508 we Włoszech.

Zastanawiają mnie jednak jego felgi. Do tej pory byłem przekonany, że takie rozetki są typowe dla Polskich Fiatów.

Nasuwa się zatem pytanie. Czy pojazd ze zdjęcia jest Polskim Fiatem 508?
Napisano
Rozetki były we włoskich fiatch, fiatach Nsu i Simkach.
Jedyne co różniło felgę Polską od innych zagranicznych to to, że zagraniczne miły rant na zewnątrz felgi a polskie ażurowe lub tzw. rozetki miały felgi zaginane jak w motocyklu.
Napisano
Miałem w rękach kilkanaście rozetek od PF508 i nigdy rant nie był zawinięty jak w motocyklu.Zawsze odwinięty był na zewnątrz,nawet w ziemnych sztukach z łazików.Czy felgi były produkowane w Polsce,czy też zakupiony został zapas u Włochów?
Napisano
też nigdy nie spotkałęm zawinięcia motocyklowego, myślę że nastąpiła pomyłka z felgą od skody która faktycznie miała jakieś dziwne zawinięcia ale nie będę się upierał że na pewno jak w motocyklu"
Napisano
Właśnie tym różniły się felgi polskie od zagranicznych
praktycznie sa nie spotykane w autach które zachowały się do dziś.
felgi były produkowane w Polsce, po 1937 roku no i przez wojne nie wyprodukowano ich zbyt wiele
mam gdzieś zdjęcie takiej felgi jak znajdę to wrzuce na forum

jak podoba się fiat którego zdjęcia wrzuciłem na forum???
Napisano
Nie można linkować do stron których jeses właścicielem .
mam za to 2 żółte kartki bo nie wiedziałem o tym
napisz do mnie maila to podyskutujemy
Napisano
Chodzi mi o to, że wrzuciłeś je do działu identyfikacja gdzie szybko zaginą wśród tysięcy innych postów.

http://odkrywca.pl/polski-fiat,678494.html#678494

Fiat oczywiscie piękny :)
Napisano
avoadam (51 / 5) 2013-01-30 21:26:56

A to widziałeś?

Uwaga dla nowych użytkowników. Wszystkie posty dodawane przez osoby mające mniej niż 20 postów muszą zostać najpierw zaakceptowane przez dowolnego moderatora i dopiero wtedy pojawią się na forum.

Zabrania się jawnej bezpośredniej promocji własnych serwisów Internetowych za pomocą forum.
Posty takie będą usuwane bez ostrzeżenia a osoba łamiąca regulamin zostanie bez uprzedzenia zablokowana.

Jeżeli chcesz wypromować własną/cudzą stronę umieść ją w dziale linki. Po to został stworzony. "

Tak w kwestii formalnej....
Napisano
avoadam

Możesz je wkleić w tym wątku tak samo jak to zrobiłeś w dziale identyfikacja.

Za zamieszczenie zdjęć nie dostaje się karteczek ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie