Skocz do zawartości

Fiat 508

avoadam

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
Przypadkowo znalazłem w sieci coś takiego:
http://www.flickr.com/photos/30797788@N03/4616314923/in/photostream/

Niby nic niezwykłego, Fiat 508 we Włoszech.

Zastanawiają mnie jednak jego felgi. Do tej pory byłem przekonany, że takie rozetki są typowe dla Polskich Fiatów.

Nasuwa się zatem pytanie. Czy pojazd ze zdjęcia jest Polskim Fiatem 508?

Rozetki były we włoskich fiatch, fiatach Nsu i Simkach.
Jedyne co różniło felgę Polską od innych zagranicznych to to, że zagraniczne miły rant na zewnątrz felgi a polskie ażurowe lub tzw. rozetki miały felgi zaginane jak w motocyklu.

Miałem w rękach kilkanaście rozetek od PF508 i nigdy rant nie był zawinięty jak w motocyklu.Zawsze odwinięty był na zewnątrz,nawet w ziemnych sztukach z łazików.Czy felgi były produkowane w Polsce,czy też zakupiony został zapas u Włochów?

Właśnie tym różniły się felgi polskie od zagranicznych
praktycznie sa nie spotykane w autach które zachowały się do dziś.
felgi były produkowane w Polsce, po 1937 roku no i przez wojne nie wyprodukowano ich zbyt wiele
mam gdzieś zdjęcie takiej felgi jak znajdę to wrzuce na forum

jak podoba się fiat którego zdjęcia wrzuciłem na forum???

avoadam (51 / 5) 2013-01-30 21:26:56

A to widziałeś?

Uwaga dla nowych użytkowników. Wszystkie posty dodawane przez osoby mające mniej niż 20 postów muszą zostać najpierw zaakceptowane przez dowolnego moderatora i dopiero wtedy pojawią się na forum.

Zabrania się jawnej bezpośredniej promocji własnych serwisów Internetowych za pomocą forum.
Posty takie będą usuwane bez ostrzeżenia a osoba łamiąca regulamin zostanie bez uprzedzenia zablokowana.

Jeżeli chcesz wypromować własną/cudzą stronę umieść ją w dziale linki. Po to został stworzony. "

Tak w kwestii formalnej....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie