tadeks6 Napisano 10 Styczeń 2013 Autor Napisano 10 Styczeń 2013 Witam.Jak w temacie. Na wiosnę planuję wymianę aku do mojego vaquero, i mam pytanie jaki akumulatorek polecilibyście??? Z góry dzięki.Pozdrawiam tadeks6
Damian84 Napisano 10 Styczeń 2013 Napisano 10 Styczeń 2013 http://odkrywca.pl/search/index.php?sq=akumulatorek+tesoro&ws=txt&id_forum=all
fuks_ag Napisano 11 Styczeń 2013 Napisano 11 Styczeń 2013 Jakiego ty używasz akumulatorka?A ogólnie 6f22czyli 9voltówki szukaj przynajmniej 250mAh, 175mAh to absolutne minimum,
draven85 Napisano 11 Styczeń 2013 Napisano 11 Styczeń 2013 Używałem w tesoro akumulatorka Camelion 250mAh i radziły sobie dobrze , nie pamiętam ile wytrzymywały bo zawsze miałem dwa więc nie liczyłem czasu.
beaviso Napisano 17 Styczeń 2013 Napisano 17 Styczeń 2013 Koszt jednej baterii alkalicznej 9V, markowego producenta od elektrycznych króliczków, to zaledwie ok. 4 zł (oczywiście nie w kiosku Ruchu, tylko na portalu aukcyjnym od sprzedawcy z Gdańska). Wystarcza w praktyce na 8-10 godzin ciągłej pracy na silnym wzmocnieniu. Wymieniam zawczasu, przy 1+3 piknięciach. Koszt porównywalny do kosztu wody mineralnej, którą w tym czasie wypijesz. Po co bawić się w accu, pamiętanie o ładowaniu, wożenie ze sobą kolejnej ładowarki? O parametrach prądowych powinien wypowiedzieć się specjalista, ale ja zaryzykuję tezę, że na świeżej baterii alkalicznej wykrywacz jest najbardziej arwany" na ciche sygnały i jak mam interesujący teren, to często zmieniam od razu na nową.M.
fuks_ag Napisano 17 Styczeń 2013 Napisano 17 Styczeń 2013 Żeby te baterie jeszcze były trwalsze niestety nawet ta du....cel kiedyś się wyczerpie, przeliczając aku camelion250mAh kosztuje ok 35pln to 9baterii blokowych kupionych na necie bo w kiosku to już 4-5szt. Lidlowe175mAh kosztują 14pln. (czas pracy minimum 3-4godzin) Ja jestem przekonany do akumulatorków tylko trzeba pamiętać o ładowaniu. Nawet Jabel jest przewidziany na baterię/akumulatorek 9v (ppbór prądu 70mA)inna sprawa że dwie trzy godziny pracy na takim źródle zasilania i osiągi marne.Koszt zakupu akumulatorka i ładowarki w najprostrzej wersji to ok50pln na necie może nawet jeszcze taniej, a za 50pln mamy ok 10baterii+ przesyłka a w kiosku ok 6baterii( które starczą na 10 12wyjsć w teren. ).Wybór należy do ciebie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.