1985pl Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 Prosze o pomoc w identyfikacji tego bagnetu, na poczatku wydawalo mi sie ze to Jugoslowianski, jednak nie pasuja mi oznaczenia. Wymiary dlugosc calkowita 381mmdlugosc ostrza 248mmBede wdzieczny za podanie dobrych stron o bagnetach. Dziekuje
bert.F Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 Witam,po tym biciu na jelcu wygląda że jednak jugosławia M48
1985pl Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 Po kilku godzinach wertowania internetu tez sklanial bym sie do jugola. Dzieki za pomoc. Temat nadal otwarty moze ktos jeszcze cos podpowie.
1985pl Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 Prosze o pomoc w identyfikacji tego bagnetu, na poczatku wydawalo mi sie ze to Jugoslowianski, jednak nie pasuja mi oznaczenia. Wymiary dlugosc calkowita 381mmdlugosc ostrza 248mmBede wdzieczny za podanie dobrych stron o bagnetach. Dziekuje
junkers323 Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 kolego porpil celem moim nie było wniesienie niczego nowego lecz sprostowanie błędnego twierdzenia że w jugolu występują nity. a już na pewno nie miałem na celu negowania że to bagnet jugosłowiański według mnie też jest to jugol.
1985pl Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 Dziekuje za odpowiedz. W jakich latach byl produkowany?
por.pil.020 Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 hmm ale belgijskie bagnety miały okładki mocowane na śrubki, a ten ma nity, identyczne jak w jugolach. Moim zdaniem to jugol, choć może też być wspomniany belg z lat 20-tych wyremontowany po wojnie przez jugosławię na wzór ichniejszych bagnetów.
1985pl Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Napisano 6 Styczeń 2013 Wlasnie przeczytalem, ze ten bagnet jest jugoslowianski i zostal wyeksportowany do syrii, gdzie indziej jest opisany jako belgijski. nic konkretnego w necie nie moge znalesc. szukam dalej pozdrawiam
Laiso Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 Witam Może tu coś znajdziesz:http://bagnety.pl/modele-bagnetow/inne.htmlPozdrawiam
junkers323 Napisano 6 Styczeń 2013 Napisano 6 Styczeń 2013 kolego porpil bagnety jugosłowiańskie nigdy nie miały nitów bagnet z wątku ma śruby identyczne jak w bagnetach jugo ale to nie są nity, podobne sruby występują w bagnetach hiszpańskich
Pytanie
1985pl
Prosze o pomoc w identyfikacji tego bagnetu, na poczatku wydawalo mi sie ze to Jugoslowianski, jednak nie pasuja mi oznaczenia.
Wymiary
dlugosc calkowita 381mm
dlugosc ostrza 248mm
Bede wdzieczny za podanie dobrych stron o bagnetach.
Dziekuje
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.