kiler58 Napisano 12 Kwiecień 2013 Share Napisano 12 Kwiecień 2013 WitamBardzo ciekawe znaleziska. Powiedz mi jedną rzecz, czy wszystkie stalowe przedmioty czyścisz metodą piecową?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 14 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2013 @kiler58Oczywiście nie kolego kiler58. To zależy od stanu fantów. Cenne dla mnie i niestety przegryzione" na wylot, o cieńszych ściankach jak np. łuski stalowe delikatnie opukuję młotkiem i od razu na szczotę stalową na wiertarce. Reszta w większości trafia do elektrolizy w NaCl.Do pieca idą wyłącznie siekiery, kilofy, części piecyków, ury", szklanki itp. wszystko co ma grube ścianki. Choć tę ruską saperkę ze względu na naprawdę niezły stan i brak czasu na zabawę elektro też wpakowałem do kotła. I jak widać krzywdy jej nie wyrządziłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 18 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2013 Spacer w ostatnią środę i mały horror.W jednej z ziemianek przy leśnej drodze wytargane z ziemi 70cm cygaro z zapałem. Oparte o ścianę ziemianki czekało na odważnego, który zgłosi. Bo odkrywcy inaczej starczyło odwagi, żeby to prawie 40 kg ydlę" przeczołgać pod drogę, ale już jej zabrakło żeby zgłosić gdzie trzeba.Granat 160mm od MT13. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 18 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2013 Nie pozostało mi nic innego jak powiadomić odpowiednie służby. A panowie policjanci ze spokojem stwierdzili, że ostatnio takich zgłoszeń pełno. Wykopują ludzie z wykrywaczami metali i zostawiają na wierzchu. Horror.Taką to mamy opinie wśród służb mundurowych. No ale czy można się dziwić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 18 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2013 Dla przypomnienia statecznik od tego świństwa. Pełno ich w okolicy. Ruscy grzali zdrowo. A obejmę od lufy moździerza znalazłem ok. kilometra od tego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr25 Napisano 21 Kwiecień 2013 Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Ma Pan szczęście, że Pana nie zgarnęli ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Piotrek, bój się Boga, a mnie za co?Z relacji z rodziną, kolegami z pracy i znajomymi odnoszę wrażenie, że rozumu jeszcze nie postradałem. Kolejne dni odwiedzam kolejne okopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 i zbieram niegroźne łuski np. od muchobijki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 albo puste rury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 puste konserwy" i menażki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 widelce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 i takie dziwne coś od kuchenek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 czasami się trafi saperka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 czy łopata saperska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 a jak się znudzą okopy to idę w pole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 z jednego dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 z drugiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 z trzeciego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 I z całego tego galimatiasu rzeczy sensowne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 od lewej 14,5x114 PTRS/TRDMauserkiMosin45x310R - muchobijka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 kuchenno-sanitarna menażeria.Czwarta od lewej ciekawa albo lufka albo ustnik do fajki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Patelnia od menażki M31 - stalowa, czarna emalia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 coś w stylu obejmy mocującej pokrywkę do kuchenki na ropę firmy Feuerhand - DIESEL WARNFACKEL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2013 konserwa już w komplecie, wcześniej były tylko pokrywki - skrzynka na amunicję Mosina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.