redaktor Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2013 Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie i redakcja „Odkrywcy”, serdecznie zapraszają na prezentację pod tytułem: „Muzeum Broni Pancernej w Saumur”, którą przedstawi kustosz Mirosław Zientarzewski. Prezentacja rozpocznie się 13 stycznia 2013 r. o godz. 13:13 w Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej przy ul. Powsińskiej 13 w Warszawie (koszary szyjowe, kazamata nr 16). Tematyka:– historia muzeum– struktura organizacyjna– zbiory – budowa wystaw– konserwacja sprzętu ciężkiego – czołgi Renault FT-17 w zbiorach muzeumSerdecznie zapraszamy.Izabela Kwiecińska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara47 Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 Pani Izo czy można prosić o udostępnienie prezentacji na stronach Odkrywcy po jej pemierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 Może jakaś wycieczka z Polski autokarem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 Nie przeczytałeś przy ul. Powsińskiej 13 w Warszawie" czy też chciałbyś objazdowy cyrk, który będzie po naszej socjalistycznej Ojczyźnie wszystkich zainteresowanych zbierał i na miejsce dowoził? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redaktor Napisano 5 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2013 Niestety, z przykrościa muszę poinformować Forumowiczów, że nie ma takiej możliwości.Po skontaktowaniu się z Mirkiem Zientarzewskim dowiedziałam się, że dyrekcja Muzeum w Saumur zastrzegła sobie wykorzystanie materiałów dot. tej placówki, w tym mat. graficznych, tylko i wyłącznie do prezentacji. No cóż... co kraj to obyczaj. Dlatego też wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam na Powsińską 13 w Warszawie.pozdrawiamIzabela Kwiecińska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara47 Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 Człowieksniegu neguje wycieczkę do W-wy, ale to wg. mnie dobry pomysł. Problemem może być to że jak się tam zwali 200 chłopa y Polski to nie będzie gdzie ich posadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara47 Napisano 5 Styczeń 2013 Share Napisano 5 Styczeń 2013 To zróbmy wspólny wypad do Munster, albo Saumur! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Dokładnie kolego sahra47 chodziło mi o wycieczkę do samur, a nie wycieczka z cyrkiem objazdowym do warszawki.Może faktycznie na łamach forum szło by zorganizować taką podróż. Pewnie znalazła by się większa grupa takich pasjonatów z całej Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara47 Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 W Saumur byłem w ubiegłe wakacje. Fantastyczne miejsce. To trochę daleko bo 1500 km. Na wycieczke autokarową to 4 dni. Może Munster koło Hannoveru. po drodze można zahaczyć muzeum lotnictwa i jakieś techniki w Berlinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzarnyPoznań Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 Ja ze znajomym z Poznania wybieram się do Munster na wiosnę.Można by zorganizować jakiś mały wyjazd autami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sahara47 Napisano 8 Styczeń 2013 Share Napisano 8 Styczeń 2013 Munster widziałem ale chętnie bym sie podłączył ponownie. Może po drodze tak jak wspomniałem Berlin? jest tam coś ciekawego w tych klimatach do zobaczenia? Wiem o muzeum lotniczym pod Poczdamamem. Może wyskoczyć na dwa, trzy dni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartineS80 Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 Ktoś zajrzał ? Było coś ciekawego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.