Skocz do zawartości

Muzeum Broni Pancernej w Saumur

redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Muzeum Wojska Polskiego w Warszawie i redakcja „Odkrywcy”, serdecznie zapraszają na prezentację pod tytułem: „Muzeum Broni Pancernej w Saumur”, którą przedstawi kustosz Mirosław Zientarzewski.

Prezentacja rozpocznie się 13 stycznia 2013 r. o godz. 13:13 w Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej przy ul. Powsińskiej 13 w Warszawie (koszary szyjowe, kazamata nr 16).

Tematyka:
– historia muzeum
– struktura organizacyjna
– zbiory
– budowa wystaw
– konserwacja sprzętu ciężkiego
– czołgi Renault FT-17 w zbiorach muzeum
Serdecznie zapraszamy.

Izabela Kwiecińska

Niestety, z przykrościa muszę poinformować Forumowiczów, że nie ma takiej możliwości.Po skontaktowaniu się z Mirkiem Zientarzewskim dowiedziałam się, że dyrekcja Muzeum w Saumur zastrzegła sobie wykorzystanie materiałów dot. tej placówki, w tym mat. graficznych, tylko i wyłącznie do prezentacji. No cóż... co kraj to obyczaj. Dlatego też wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszam na Powsińską 13 w Warszawie.
pozdrawiam
Izabela Kwiecińska

W Saumur byłem w ubiegłe wakacje. Fantastyczne miejsce. To trochę daleko bo 1500 km. Na wycieczke autokarową to 4 dni. Może Munster koło Hannoveru. po drodze można zahaczyć muzeum lotnictwa i jakieś techniki w Berlinie?

Munster widziałem ale chętnie bym sie podłączył ponownie. Może po drodze tak jak wspomniałem Berlin? jest tam coś ciekawego w tych klimatach do zobaczenia? Wiem o muzeum lotniczym pod Poczdamamem. Może wyskoczyć na dwa, trzy dni?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie