furos Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Z tego co znalazłem w sieci to raczej Solid Janka Kazimierza z 1660 roku,ale mogę się mylić-strasznie styrany
atylla Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 wspólne zakończenie sezonu 2013 , dziękuję pierwszej jak i drugiej ekipie za spotkanie
adrian88rr Napisano 1 Styczeń 2014 Napisano 1 Styczeń 2014 witam , jestem poczatkujacy. wczoraj byłem w prostkach i nie znalazłem nic ;(. ale:) podeszla babcia pytając czy nie poszukalbym u niej na podworku. znaleziono tam skrzynke z amunicja guziki itp. pokazala w którym miejscu zostało to zakopane +/_. z racji ze nie mam dużego obycia z wykrywaczem chce zapytać czy ktoś ma chec wybrać się wspólnie na wypadzik i objasnic mi na czym rzecz polega. czekam na odzew, pozdrawiam
Einherjer Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 Czołem.Kolego Pagi19 pisałem do Ciebie.Może wiadomości nie dochodzą lub coś jest nie tak.W każdym bądź razie proszę o kontakt:trolldi@vp.plPozdrawiam
mario11 Napisano 24 Styczeń 2014 Napisano 24 Styczeń 2014 Witajcie Poszukiwacze!Jestem nowy na forum. Od września wraz ze swoim 7-letnim synem przeczesuję" okolice Ełku. Oto kilka naszych znalezisk. Z chęcią dołączę do Waszej grupy, gdy będziecie organizowali wiosną jakiś wypad na wykopki.Pozdrawiam
MFor Napisano 6 Luty 2014 Napisano 6 Luty 2014 Witam Serdecznie.Mam na imię Mariusz, jestem z Grajewa i od niedawna bawię się wykrywką, w zasadzie dopiero raczkuję w temacie - w terenie byłem tylko kilka razy, po godzince, naturalnie efekty na razie mizerne. Badam" swój sprzęt... ;)Pozwolę sobie obserwować wątek (EPO na facebooku także), gdybyście Panowie coś wspólnego organizowali, to prawdopodobnie chętnie też bym dołączył (jeżeli pozwoli czas), w końcu na pewno bym się czegoś praktycznego od Was nauczył. :)Pozdrawiam.
atylla Napisano 6 Luty 2014 Napisano 6 Luty 2014 wiesz Mariusz człowiek całe życie się uczy , organizować zapewne coś będziemy, damy znać , na razie zima , pozdrawiam ;)
Kunegunda Napisano 12 Luty 2014 Napisano 12 Luty 2014 Jest tak ciepło że chyba czas najwyższy zdjąć z półki wykrywkę
mario11 Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 Za wcześnie jeszcze. Wczoraj byłem, ziemia zmarznięta. Szpadel wchodzi na 5-7 cm.
jacek78 Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 ja też byłem wczoraj,i super się kopało.wyskoczyło troszkę monet głównie fenole odznaka tag der arbeit 1934,guziczek pruski z gryfem i troszkę złomu..potem wrzucę fotki..pozdrawiam
atylla Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 już można powoli zaczynać , wczoraj byłem na nowej miejscówce zapowiada się obiecująco
Kunegunda Napisano 16 Luty 2014 Napisano 16 Luty 2014 Zazdroszczę wam bo czasu na razie nie mam a pogoda do 1 marca podobno na +6 więc jest oki.
pagi19 Napisano 20 Luty 2014 Napisano 20 Luty 2014 Ja też mam już za sobą kilka wypadów ale narazie nic szczególnego można powiedzieć że standardowo monetki guziki i inne badziewie ;)
pagi19 Napisano 20 Luty 2014 Napisano 20 Luty 2014 Witaj Mariuszu z Grajewa początki są trudne ale dużo czasu spędzonego w terenie i wytrwałość przynosi efekty ;) transport jakiś posiadasz ? można się umówić w któryś weekend na wspólny wypad a chodzisz po polach czy lasach ? pozdrawiam pagi
pagi19 Napisano 20 Luty 2014 Napisano 20 Luty 2014 kolego mario11 fajnie że chodzisz z synem mój niestety nie chce ze mną chodzić na kopanie dlatego bujam się ze znajomymi jak już pisałem do kolegi Mariusza możemy gdzieś razem się ustawić na wspólny wypad jak coś piszcie na forum bo można też w tygodniu się ustawić dni coraz dłuższe pozdrawiam pagi
jacek78 Napisano 20 Luty 2014 Napisano 20 Luty 2014 z jakiejś czapy,wyszło obok tego ustrojstwa z koroną.też będzie na id.
mario11 Napisano 21 Luty 2014 Napisano 21 Luty 2014 Kolego Pagi19 dzięki za odpowiedź. Proponuję wybrać się gdzieś może w przyszły weekend lub w weekend za 2 tygodnie. Ostatnio przeczytałem kilka książek o dziejach Ełku i okolic - mam kilka namiarów. Domyślam się, że w okolicach Prostek nie ma co już kopać (pewnie teren wyeksploatowany)? Z transportem nie ma problemu.Kolego Jacek78 - całkiem fajne fanty!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.