Komandos94 Napisano 26 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2012 Witam mam pytanie jak można oczyszcic bekelitowy z farby olejnej bez uszkodzeń pojemnika ??Pozdrawiam i liczę na Wasza pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 26 Grudzień 2012 Share Napisano 26 Grudzień 2012 Skansol, wygotowanie tego w proszku do prania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 26 Grudzień 2012 Share Napisano 26 Grudzień 2012 Wodorotlenek sodu, popularny Kret". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Scansol i tylko to, gotowanie bakelitu - nie polecam. NaOH, nie wiadomo jak do końca się zachowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 30 Grudzień 2012 Share Napisano 30 Grudzień 2012 Wodorotlenek sodu powoduje puchnięcie i rozwarstwianie bakelitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 31 Grudzień 2012 Share Napisano 31 Grudzień 2012 Nie do końca, robiłem elektrolizę bagnetu z takimi okładkami i nic złego się nie działo.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 31 Grudzień 2012 Share Napisano 31 Grudzień 2012 Tobie tak, a widziałem za to elektrolizę chwytu do MG-42 z takimi okładkami i je szlag trafił, wygięły się jak banany i tak pozostały.Do bakelitu dodawano różne wypełniacze w różnych proporcjach, jeśli był to np. papier albo mączka drzewna, to traktowanie takiego bakelitu roztworami NaOH jest mocno ryzykowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komandos94 Napisano 3 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2013 A może ma ktoś na zbyciu taki korek ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.