Skocz do zawartości
  • 0

bagnet i łuska

KamikadzE39

Pytanie

Napisano
z góry przepraszam za dwa poprzednie posty jestem tu nowy;) a więc tak, mam do zaprezentowania dwa fanty :
-pierwszy z nich to bagnet podejrzewam że to mosin ale nigdzie w sieci identycznego nie znalazłem;(
- drugi to łuska miedź średnica 2 cm chyba flak ale też nie jestem pewien

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
że się wtrącę między okowitę a zakąskę ...

Każdy ma prawo zadać pytanie lub udzielić odpowiedzi zgodnie z zasadami Regulaminu niezależnie od stopnia zaawansowania.

oraz

Na Forum obowiązują zasady wzajemnego szacunku i dobrego wychowania.

http://www.odkrywca.pl/uwaga-zanim-dodasz-post-na-forum-przeczytaj-to-,227091.html#227091
Napisano
Owszem, moja wiedza w tej kwestii jest mizerna, nigdy się nie interesowałem łuskami, pozostawiam to sobom godniejszym obcowania z nimi. Mea culpa nie zauważyłem że to jakiś Oerlikon. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Ave Danzig- grzeczniej proszę, zły dzień czy jak?
Napisano
z góry przepraszam za dwa poprzednie posty jestem tu nowy;) a więc tak, mam do zaprezentowania dwa fanty :
-pierwszy z nich to bagnet podejrzewam że to mosin ale nigdzie w sieci identycznego nie znalazłem;(
- drugi to łuska miedź średnica 2 cm chyba flak ale też nie jestem pewien
Napisano
Łuska Mauser kaliber 7, 92 mm, Niemcy, II Wojna, rok produkcji 1939. Kod P490 to Polte" seria 490- niekoniecznie wyprodukowany w zakładach Polte" bo pod tymi zakładami Niemcy ukrywali swoje lewe produkcje zabronione im przez traktat wersalski, niech się zresztą odezwą łuskolodzy";)
Napisano
łuska 20x81 MG FF

P490 - HASAG", Hugo Schneider A.G., Werk Altenburg, Thüringen, Niemcy
16g - 16 partia z podpartią literową
39 - 1939

http://www.municion.org/20mm/20x80Rr.htm

R51, mniej kozaczenia bo wiedzę w tym temacie jak widać masz mizerną. Już znajomi łuskolodzy ci wszystko wyjaśnili czy czekasz jeszcze na wypowiedzi hołoty i gimbusów z tego forum ?

Pozdr.Ave

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie