Skocz do zawartości

Hitlerjugend (hj) co powinien mieć ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 174
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Czyli jednak najlepiej szyć mundur w Hero collect??
A nie wież czy są jakieś fajne książki o Hj?Bo jestem świeży w sprawie Hitlerjugend i chcę się dokształcić hehe.:-):-):-)
Napisano
Munduru nie szyc w HC, bo ma zły odcien. Zreszta szyja tylko jeden standardowy model, a koszule Afrika Korps wciskaja jako HJ. Nie wspomne o dlugoterminowym czekaniu...my czekalismy pol roku, a niby juz paczka byla przyszykowana. Jest duzo innych ciekawszych modeli bluz zimowych i letnich.
Napisano
ps. co ciekawe młody człowiek na powyższym zdjęciu ma najprawdopodobniej bluzę zapinana na zamek błyskawiczny - być może taka sama jak Alfred Czech na zamieszczonym w tym temacie zdjęciu.
Napisano
cyt. Radek, ten typ z fotki przypomina mi dowodce Volkssturmu z filmu Most;)Był taki jeden który potem zdezerterowal i dostał kulke w łeb;)

On chyba nie zdezerterował poszedł po kawę dla chłopaków i odstrzelili go nadgorliwi żandarmi ;)
http://www.youtube.com/watch?v=mvpiO4R5uE0
Napisano
Była wersja bluzy na zamek błyskawiczny uzywana w zasadzie przez wszystkie odzialy HJ, a w szczegolnosci przez sekcje narciarskie. Produkowane najczesciej w Austrii. Bluza marine byla troszke inna;)
Napisano
Ciekawe zdjecie (2 posty wyzej). Pierwsze jakie znam gdzie widac Niemca (2 wojna) z lornetka nieprzymatyczna, do tego typowo cywilny wzor.
Napisano
Radek, miałem na mysli typa z nowszej wersji filmu, nie opiekuna ktory poszedl po kawe tylko szefa obozu szkoleniowego ktory sie na nich wydzierał. Uciekl z cywilnymi ciuchami w plecaku, zostawil stg44 i mundur, a potem go odpalili;)
Napisano
Czy ktos z Was ogladał moze ten wspaniały film? Jest to jedyny film w ktorym mozna zobaczyc niesamowicie realistyczny wystrzal z panzerfausta(po wystrzale pali sie kartonowa tubka po materiale pednym 6:29)Mundury tez dobrze zrobione i fajnie pokazane szkolenie.
http://www.youtube.com/watch?v=8U4Lc5yGZx0

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie