Skocz do zawartości

Siedleckie wykopki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 183
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

dla mnie w tym sezonie najlepsze trafienie wśród monet :) z tego co patrzyłem to ten eksponat zalicza się do mennicy w Paryżu

Napisano

co do monet byłoby na tyle :) zdjęcia ze skanera za bardzo nie odzwierciedlają stanu monet, więc proszę traktować je z przymrużeniem oka :) w dłoni są o wiele lepsze :)

Napisano

kopijnik2 - możesz powiedzieć w czym może być ona Ciekawa? Dlaczego? Możesz mi to rozjaśnić? Nawet jaką hipotezę masz / miałeś? Jeżeli mam zrobić dokładniej jakiś szczegół to powiedz na którym fragmencie mam się skupić i zrobić lepsze zdjecia

Napisano
ślady korozji" strony nominałowej:
- prawdopodobnie układają się we wzór starej 10 kopiejkówki
patrz poniżej 15" powyżej kopiejek"
pokombinuj oglądając pod małym kątem
Napisano
kopijnik, widoczne są takie podłużne kreski ale to dlatego bo kolega z którym się wymieniałem na monety, srebrne czyścił - czyściwem do poloerowania... obok 1 od 15, widzę tak jakby 1, ale 0 nie mogę zobaczyć, a i przecież 10 kopiejek jest mniejsze od 15, więc jak z 10 kopiejek można byłoby zrobić większą monetę (15 kopiejek?)
Napisano
wszystko wskazuje na to że masz rację, i po Twoim rysunku pomocniczym coś już dostrzegam. fajna zagadka, a widziałeś już coś takiego? Takie kombinowanie z kopiejkami lub z innymi monetami?
Napisano
Domilud - gorzej jak w okolicy nie masz nic wrzesniowego ani nic niemieckiego / rosyjskiego :) u mnie z września tylko 1-2 guziki na sezon no i łuski polskie (z resztą jak wszędzie)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie