Skocz do zawartości

Moje papierowe znaleziska

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kiler58 bardzo ciekawe dokumenty prezentujesz w swoim wątku. Jak widać można nie tylko z wykrywką.

Jeśli można dwie sprawy:
1. Skąd posiadasz materiały - oczywiście książki nie piszę, to tylko pytanie z czystej ciekawości?
2. Nie wiem czy dobrze robisz przesłaniając dane osobowe - zresztą niekonsekwentnie. Twój ciekawy wątek czyta wielu i być może ktoś odnajdzie tam swoich bliskich. Takie dokumenty mogą być dla nich cenną pamiątką.

Jeszcze raz gratulacje
pzdr
Napisano
Dziękuję za zainteresowanie, bardzo mi miło.
Jeśli chodzi o punkt 1, niektóre materiały czyli znaleziska, pochodzą ze strychu w kamienicy, w której mieszkam, niektóre (choć to przykre)gdy umiera jakiś lokator bez rodziny i rzeczy po tej osobie są wyrzucane na śmieci, przechwytuje ciekawe dla mnie przedmioty w tym i dokumenty, niektóre znajduję w komórkach lokatorów (podaje link http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=699723#1384741).
Jeśli chodzi o punkt 2, dziękuję za zwrócenie uwagi i zgadzam się z Tobą. W przyszłości nie będę przesłaniał danych osobowych.
Napisano

Dzisiaj będąc w pustostanie dwie ulice dalej od mojego miejsca zamieszkania znalazłem książkę bogato ilustrowaną, napisaną po niemiecku niestety bez okładki. Prawdopodobnie jest z 1942. Dodam zdjęcia niektórych stron, bo przecież całej książki nie będę skanował.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie