Witam Wyszły takie szklane rurki, fiolki, na foto już umyte. Duża część pełnych i pustych została w lesie. W pełnych była bezbarwna ciecz z oddzielającym się białym proszkiem, jakby zalakowanym czarnym korkiem, smołą ?. Kilka przy kopaniu się potłukło, ale nie zauważyłem żadnych niepojących oznak,typu dymienie itp. Długość rurek 6,5 cm, średnica cieńszej 7 mm, dwóch grubszych 8 mm. Moje pytanie jest takie czy dobrze obstawiam że jest to rodzaj jakiegoś szklanego zapalnika ?, jeśli tak to jakiego.
Pytanie
gudek82
Witam
Wyszły takie szklane rurki, fiolki, na foto już umyte. Duża część pełnych i pustych została w lesie. W pełnych była bezbarwna ciecz z oddzielającym się białym proszkiem, jakby zalakowanym czarnym korkiem, smołą ?. Kilka przy kopaniu się potłukło, ale nie zauważyłem żadnych niepojących oznak,typu dymienie itp. Długość rurek 6,5 cm, średnica cieńszej 7 mm, dwóch grubszych 8 mm. Moje pytanie jest takie czy dobrze obstawiam że jest to rodzaj jakiegoś szklanego zapalnika ?, jeśli tak to jakiego.
Pozdrawiam gudek82
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.