monisiajka Napisano 24 Październik 2012 Autor Napisano 24 Październik 2012 Proszę o pomoc w wydatowaniu tej klamry. Jest robiona ręcznie, jej wymiary to:53mm/50mm. Ciekawi mnie jakie konkretnie miała przeznaczenie(pas,torba,but..) oraz kto mógł ja nosic. Ciekawostką są bicie, które przedstawię na następnych zdjęciach.
monisiajka Napisano 27 Październik 2012 Autor Napisano 27 Październik 2012 Czy nikt na tym forum nic nie wie w tym temacie?
ktos451 Napisano 27 Październik 2012 Napisano 27 Październik 2012 Stawiał bym na secesje z początku XX wieku - to oczywiście tylko przypuszczenie.
Raned Napisano 27 Październik 2012 Napisano 27 Październik 2012 Klamra XVIII wieczna, prawdopodobnie nie mosiężna a pewterowa, dwugłowy orzeł mógłby wskazywać na Rosję lub Austrię. Może do spinania spodni pod kolanem może od buta, a może od czegoś jeszcze innego.
pikami Napisano 27 Październik 2012 Napisano 27 Październik 2012 Moim skromnym zdaniem uważam, że to jest klamra obuwnicza i nie później niż XVIIIW. Klamra duża, rand szeroki, pasek wąski?
Pytanie
monisiajka
Proszę o pomoc w wydatowaniu tej klamry. Jest robiona ręcznie, jej wymiary to:53mm/50mm. Ciekawi mnie jakie konkretnie miała przeznaczenie(pas,torba,but..) oraz kto mógł ja nosic. Ciekawostką są bicie, które przedstawię na następnych zdjęciach.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.