Skocz do zawartości
  • 0

austro-węgierski mundur huzarski

Szczepek

Pytanie

Napisano

Witam!
Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego munduru. Brak mi literatury na ten temat. Jaki to wzór? W których pułkach huzarskich występował w takich barwach? Jaki to stopień (została tylko jedna gwiazdka, ale myślę, że po samym obszyciu coś można wywnioskować)?

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!
Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego munduru. Brak mi literatury na ten temat. Jaki to wzór? W których pułkach huzarskich występował w takich barwach? Jaki to stopień (została tylko jedna gwiazdka, ale myślę, że po samym obszyciu coś można wywnioskować)?

Napisano
Co prawda światło nie ma nic do rzeczy bo mam go w końcu w domu i głowę sobie mogę uciąć za kolor. Możliwe, że to przez jego wiek i sposób przechowywania.
Spodziewałem się jakiegoś tytułu pracy i więcej linków, ale widzę, że nie tylko ja mam problemy ze źródłami. W każdym razie dzięki za odpowiedzi.
Napisano

Sliczności ... pogratulowac trafienia .... obok dla porownania fotka atilli szeregowego huzara ...a, zeby byla jasnosc - to jest mundur polowy, goscie w tym autentycznie walczyli, przynajmniej w 1914

Napisano
Ładna Atilla :) Stopień Major. Tutaj może dowiesz się więcej:

http://www.mlorenz.at/Bewaffnete_Macht/05_Husaren/05_Husaren.htm

Pozdrawiam W

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie