Lancer Napisano 20 Październik 2012 Autor Share Napisano 20 Październik 2012 Nie było robione na innym forum, mozliwe że osobiście latka temu do Pana pisałem i posyłałem fotki, stąd Pana pamięć, mimo tego wtedy nie doszliśmy do wniosku co to za typ samolotu, która wersja itd, miałem tylko szczatkowe informacje, postanowiłem się dowiedzieć czegoś wiecej, mam w planach postawienie krzyża oraz informacji turystycznej w miejcu upadku mysliwca, ale do tego potrzebuje więcej danych o samym płatowcu, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 20 Październik 2012 Share Napisano 20 Październik 2012 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/dsc_0068.jpghttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/dsc_0076_copy.jpghttp://www.poszukiwanieskarbow.com/forum/viewtopic.php?f=33&t=41833 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 20 Październik 2012 Share Napisano 20 Październik 2012 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/dsc_0082_copy.jpg ciężarek wyważający lotkę https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/dsc_0070_copy2.jpgMożesz przepisać bicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 20 Październik 2012 Autor Share Napisano 20 Październik 2012 Przepisuje 109.534.345 5.4 be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 20 Październik 2012 Autor Share Napisano 20 Październik 2012 Chodzi mi o to czy po tych cześciach można rozpoznać konkretny model? np bf 109 g6 po zegarach można? bo jeśli nie to wznowie poszukiwania, może znajde coś jeszcze dzieki czemu poznamy prawdę, wiem że pilot nie przeżył został znaleziony w dwóch częściach przecięty na pół zaraz po upadku i był austryjakiem miał 20 lat, może te informacje pomogą w jego identyfikacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 20 Październik 2012 Share Napisano 20 Październik 2012 Jeśli podasz więcej danych na temat upadku tego samolotu to może Piters będzie w stanie Ci pomóc. Ja od strony technicznej nie bardzo mogę stwierdzić ktory to jest model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 20 Październik 2012 Autor Share Napisano 20 Październik 2012 Tak jak wczesniej pisałem, spadł w roku 1945, warunki zimowe-roztopy(luty,marzec) nieopodal miasta Rybnik na śląsku a dokładnie w miejscowości Chwałowice (chwalowitz) pilot był austryjakiem miał 20 lat, tyle sie dowiedziałem od świadków naocznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztal Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 Był już kiedyś temat tej maszyny : http://odkrywca.pl/katastrofa-bf-109-w-okolicach-rybnika,664979.htmlZe swojej strony mogę dodać, że nigdzie, w do tej pory zewidencjonowanych przez mnie zgłoszeniach zestrzeleń z 2. AL, nie trafiłem na zwycięstwo w tym rejonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 22 Październik 2012 Autor Share Napisano 22 Październik 2012 Bardzo możliwe że nie trafiłeś na zgłoszone zwycięstwo w walce powietrznej, ponieważ maszyna najprawdopodobniej w rejonie Rybnika dostała od obrony przeciwlotniczej, naoczny świadek mówił że myśliwiec dymił lecąc w miarę prosto z utrzymaniem kierunku, do czasu gdy nagle przeszedł do lotu nurkowego, uderzajać pod dużym kątem w ziemię, w terenie rozbryzg odłamków nie jest dzięki czemu można przypuszczać że to prawda, a większe fragmenty (silnik) ugrzązł w głąb ziemi, z doświadczeń bardziej zaawansowanych grup poszukiwawczych wiem że czasem wykopuje się coś na 3-5 metrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
--T-- Salamander Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 Kolego mam prośbę mógłbyś podać mi średnicę tarczy wysokościomierza z twojej fotki https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/dsc_0073.jpg ? Potrzebne mi to jest do modelu a nie chcę zakładać osobnego wątku tylko po to. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 22 Październik 2012 Autor Share Napisano 22 Październik 2012 średnica ma 7,5cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 22 Październik 2012 Autor Share Napisano 22 Październik 2012 Poza tym to nie wysokościomierz tylko obrotomierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
--T-- Salamander Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 Tak, tak obrotomierz, mój błąd. Dziękuję Ci bardzo za wymiar.PozdrawiamPS: Jak byś potrzebował ładnych fotek ze szczegółami 109ki to mam monografię z serii modelers eye". Mogę ci podesłać na maila, może pomoże w identyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 22 Październik 2012 Autor Share Napisano 22 Październik 2012 Jesli to mozliwe to poprosze, z pewnoscia sie przyda, bede wdzieczny, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
--T-- Salamander Napisano 22 Październik 2012 Share Napisano 22 Październik 2012 Podaj maila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woodhaven Napisano 23 Październik 2012 Share Napisano 23 Październik 2012 ..............Wskaźnik ciśnienia doładowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
--T-- Salamander Napisano 23 Październik 2012 Share Napisano 23 Październik 2012 Właśnie czegoś takiego szukałem, pięknie zwymiarowane, Dzięki. A z nazwą to faktycznie pojechaliśmy. Zbyt dużo nadgodzin też może szkodzić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krism Napisano 31 Październik 2012 Share Napisano 31 Październik 2012 lancer - jako ze mam sprzet(koparke) i jestem doslownie na miejscu proponuje wspolnie sprawdzic czy czegos nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 Nowe cześci proszę o identyfikację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 Druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 ciężkie jak .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 inne ujęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 płyta pancerna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 czy to rurka pitota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lancer Napisano 8 Listopad 2012 Autor Share Napisano 8 Listopad 2012 czy to rurka pitota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.