220V Napisano 13 Październik 2012 Autor Share Napisano 13 Październik 2012 Doradźciejak czyścić, żeby nie zniszczyć napisów tuszowych?Łuska nie ruszana - stan napisów jak widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 13 Październik 2012 Share Napisano 13 Październik 2012 Nie wyczyścisz... Umyj i natłuść, będzie lepiej widać. Pod wpływem chemii zejdą. Mechanicznie zmywakiem do garów też zejdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 13 Październik 2012 Share Napisano 13 Październik 2012 Kolega dobrze prawi,tak samo mam z moją łuską od schneidera , nie czyszczę jej bo zejdzie tuszowanie.. ja natłuszczam smarem litowym. Po nasmarowaniu wycieram szmatką dość dokładnie,zostanie leciutka powłoka która w sumie niewiele się lepi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Październik 2012 Share Napisano 13 Październik 2012 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=689622 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 14 Październik 2012 Autor Share Napisano 14 Październik 2012 OKa czy moczenie w ropie, albo nafcie nie rozpuści mi tuszy?Chciałbym jakoś zmiękczyć i usunąć grubsze nawarstwienia piachu i zielonego nalotu na całej łusce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 14 Październik 2012 Share Napisano 14 Październik 2012 Kolego,ja żeby opłukać z piasku użyłem normalnej letniej wody z płynem do mycia naczyń. Może nie jest to profesjonalne,ale skuteczne. Co do zielonego nalotu,to tam gdzie nie ma tuszowań tak możesz druciakiem do naczyń. Ale pamiętaj , zielony nalot na łusce to też znak czasu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.