Skocz do zawartości
  • 0

Ozdoba z różą i literą T"

kiler58

Pytanie

Napisano

Witam. Proszę o identyfikacje ozdobnej blaszki z różą i chyba literą T". Wysokość 6 cm, szerokość 3,7 cm. Nie mam pojęcia z jakiego ta blaszka jest metalu ale magnes się do niej nie klei. Chciałbym się dowiedzieć z czego może pochodzić taka blaszka oraz proszę o wydatowanie. Z góry dziękuje.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może rzeczywiście różokrzyżowcy albo Bractwo Różanego Krzyża, ale do czego byłaby im potrzebna taka blaszka. Na medalik trochę za duża.
Napisano
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, ale dalej nie jest rozwiązana zagadka z czego pochodzi ta blaszka. Może z jakiegoś naczynia np. kielich albo jest to ozdobny fragment dużego różanego krzyża, sam nie wiem. Może ktoś spotkał się z podobną blaszką zamontowaną na jakimś przedmiocie.
Napisano

Witam. Proszę o identyfikacje ozdobnej blaszki z różą i chyba literą T". Wysokość 6 cm, szerokość 3,7 cm. Nie mam pojęcia z jakiego ta blaszka jest metalu ale magnes się do niej nie klei. Chciałbym się dowiedzieć z czego może pochodzić taka blaszka oraz proszę o wydatowanie. Z góry dziękuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie