Garus Napisano 16 Wrzesień 2012 Autor Napisano 16 Wrzesień 2012 Witam.Prosiłbym o powiedzenie jaki to wzór, czy ostrze jest zeszlifowane i ile coś takiego może być warte?
Garus Napisano 21 Wrzesień 2012 Autor Napisano 21 Wrzesień 2012 Dzięki wielkie za poświęcenie mi czasu i pomoc, tyle mi wystarczy :)
jarzabek Napisano 16 Wrzesień 2012 Napisano 16 Wrzesień 2012 tu nie chodzi o popisywanie sie tylko o irytacje odnośnie wycen.coraz wiecej tego typu pytań i coraz bardziej to forum zmienia sie w targowisko, a nie forum pasjonatów. w dobie internetu jaki jest problem żeby poszukac sobie w sieci? a jak patrzę sobie na trzy najwazniejsze działy ID to na 10 watków siedem zawiera pytanie o wycenę.wiec pytam : czy kazdy kto takie pytanie zadaje chce wiedzieć czy ma lokate kapitału, czy chce pogonić na jakimśtam portalu ?a moje zdanie jest takie : sam sobie szukaj.
maadin Napisano 16 Wrzesień 2012 Napisano 16 Wrzesień 2012 A moje zdanie jest takie: zapytał, miał do tego prawo. Regulamin tego nie zabrania.Twój lament nic nie wnosi do dyskusji, przynajmniej nie w tym wątku.
huk 100 Napisano 21 Wrzesień 2012 Napisano 21 Wrzesień 2012 szkoda że go wypolerowałeś lepiej to trzeba było to zrobić inną metodą ale to twój fant :):) -pozdro
Garus Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Napisano 17 Wrzesień 2012 Ahh... kit z tą ceną, byłem po prostu ciekaw...Tak wgl. nie chcę go abyć" bo go mam, chcę wiedzieć co mam konkretnie i w jakim stanie.Ja się tylko zastanawiam po co tracicie czas na te wasze gadanie? Nie wiecie? Nie piszcie, proste.Czekam dalej na jakąś mądrą wypowiedź ^^
kloki Napisano 17 Wrzesień 2012 Napisano 17 Wrzesień 2012 Wiele osob tez pyta o wycene, bo nie wie czy oplaca sie np. nabyc...
Garus Napisano 20 Wrzesień 2012 Autor Napisano 20 Wrzesień 2012 Przepraszam za nieobecność ale trochę czasu nie miałem...Więc, oczyściłem orzełka, zmierzyłem głownie (26,2cm) - jestem prawie pewien że głownia nie jest od kordzika lub jest moocno przeszlifowana (bo jest). Porobiłem więcej zdjęć szczegółowych jak chciałeś...Głównie chodzi mi o to, jak wyglądało ostrze do tego kordzika (długość oryginału i jakie rowki) i czy to faktycznie taka parszywa składanka? ehh...Jakby się dało to proszę o jakąś fotke ostrza które by było od tego kordzika bo może sobie skołuje ;>Dzięki z góry.(zdjęcie 5)
Einherjer Napisano 17 Wrzesień 2012 Napisano 17 Wrzesień 2012 No jakby wz 38 ale ma sporo szczegółów różniących go od standardowych np brak bruzd na głowni.Może to być zeszlifowana głownia od modelu 1890.Czarny kolor rękojeści rogowej stosowano od 1919 do 1929.Wygląda na sfatygowanego składaka.Zmierz głownie, i daj lepsze fotki orła i reszty szczegółów, pochwa jest w komplecie?.pzdr
Einherjer Napisano 21 Wrzesień 2012 Napisano 21 Wrzesień 2012 Tak wygląda głownia kordzika Kriegsmarine - http://www.icollector.com/Three-Kriegsmarine-Daggers-with-Sheaths-and-Portapees_i10102000Długość głowni 260 mm.Składak to jest na pewno bo rękojeść jest na pewno z lat 1919-1929.Jelec i orzeł III rzesza a głownia raczej na pewno od modelu 1890 lub innego kordzika niemieckiego.Ogólnie wcale nie jest to parszywiec.
Garus Napisano 16 Wrzesień 2012 Autor Napisano 16 Wrzesień 2012 Witam.Prosiłbym o powiedzenie jaki to wzór, czy ostrze jest zeszlifowane i ile coś takiego może być warte?
Pytanie
Garus
Witam.
Prosiłbym o powiedzenie jaki to wzór, czy ostrze jest zeszlifowane i ile coś takiego może być warte?
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.