Skocz do zawartości
  • 0

Kordzik Kriegsmarine

Garus

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
tu nie chodzi o popisywanie sie tylko o irytacje odnośnie wycen.
coraz wiecej tego typu pytań i coraz bardziej to forum zmienia sie w targowisko, a nie forum pasjonatów. w dobie internetu jaki jest problem żeby poszukac sobie w sieci? a jak patrzę sobie na trzy najwazniejsze działy ID to na 10 watków siedem zawiera pytanie o wycenę.
wiec pytam : czy kazdy kto takie pytanie zadaje chce wiedzieć czy ma lokate kapitału, czy chce pogonić na jakimśtam portalu ?
a moje zdanie jest takie : sam sobie szukaj.
Napisano
A moje zdanie jest takie: zapytał, miał do tego prawo. Regulamin tego nie zabrania.

Twój lament nic nie wnosi do dyskusji, przynajmniej nie w tym wątku.
Napisano
Ahh... kit z tą ceną, byłem po prostu ciekaw...
Tak wgl. nie chcę go abyć" bo go mam, chcę wiedzieć co mam konkretnie i w jakim stanie.
Ja się tylko zastanawiam po co tracicie czas na te wasze gadanie? Nie wiecie? Nie piszcie, proste.
Czekam dalej na jakąś mądrą wypowiedź ^^
Napisano

Przepraszam za nieobecność ale trochę czasu nie miałem...
Więc, oczyściłem orzełka, zmierzyłem głownie (26,2cm) - jestem prawie pewien że głownia nie jest od kordzika lub jest moocno przeszlifowana (bo jest). Porobiłem więcej zdjęć
szczegółowych jak chciałeś...
Głównie chodzi mi o to, jak wyglądało ostrze do tego kordzika (długość oryginału i jakie rowki) i czy to faktycznie taka parszywa składanka? ehh...
Jakby się dało to proszę o jakąś fotke ostrza które by było od tego kordzika bo może sobie skołuje ;>
Dzięki z góry.

(zdjęcie 5)

Napisano
No jakby wz 38 ale ma sporo szczegółów różniących go od standardowych np brak bruzd na głowni.Może to być zeszlifowana głownia od modelu 1890.Czarny kolor rękojeści rogowej stosowano od 1919 do 1929.Wygląda na sfatygowanego składaka.Zmierz głownie, i daj lepsze fotki orła i reszty szczegółów, pochwa jest w komplecie?.pzdr
Napisano
Tak wygląda głownia kordzika Kriegsmarine - http://www.icollector.com/Three-Kriegsmarine-Daggers-with-Sheaths-and-Portapees_i10102000

Długość głowni 260 mm.Składak to jest na pewno bo rękojeść jest na pewno z lat 1919-1929.Jelec i orzeł III rzesza a głownia raczej na pewno od modelu 1890 lub innego kordzika niemieckiego.Ogólnie wcale nie jest to parszywiec.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie