Skocz do zawartości

Mundur policji niemieckiej

Rekomendowane odpowiedzi

https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum20/97342_pict0002_122_1088locopy.jpg

Witam, w jakimś wątku o przeróbkach szwajcarów, kol. acer dodał zdjęcie owego munduru - i mam pytanie jakiej policji jest to mundur i czy przy odpowiedniej przeróbce szwajcara wyjdzie coś takiego, czy coś podobnego, czy coś całkiem innego, niepodobnego i ogólnie beee

Pamiętam, była dyskusja co pasuje na co, w tym i szwajcar.

Akurat ten uniform z foty pochodził z aukcji na znanym krajowym portalu aukcyjnym, m43 z prawdopodobną modyfikacją kieszeni (dodane pliski").

kolor sukna szwajcara w jakimś stopniu pokrywa się z kolorem polizeigrun, ale też nie tak do końca. No i do tego masa zmian w konstrukcji bluzy. Na upartego można zrobić pełnego frankensteina" i upodobnić do munduru Schutzpolizei ale podejrzewam będzie dość drogo i długo.

Nie wiem czy nie lepiej byłoby poszukać jakiejś repliki na światowym portalu aukcyjnym e..y

dzięki, trochę mnie uświadomiłeś - nie myślałem że to będzie hop siup, ale myślałem że trochę prościej.

Można się bawić w przeróbkę, ale to będzie trwało wieki, i pewnie wyjdzie drożej jak kopia.

A mógłbym Cię prosić o podesłanie linków do sklepów/aukcji na priv

Dzięki

A żeby nie otwierać nowego wątku, przeglądałem przed chwilą ebay, i natrafiłem na tanie bluzy mundurowe WH, zapewne jest to produkcja dalekowschodnia. Ale czy takie bluzy za 65-70$ + ewentualna przesyłka (max30$) (to i tak na dzień dzisiejszy 315 zł - z bluzę i 160 za spodnie (ok.50$) czyli za 500 mamy mundur)się opłaca, czy te produkcje są na jakimś poziomie, czy raczej porażka?

U nas wychodzi to co najmniej 100-150 zł drożej - i nie mówię tu o sturm'ie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie