ktos451 Napisano 15 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2012 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum20/97342_pict0002_122_1088locopy.jpg Witam, w jakimś wątku o przeróbkach szwajcarów, kol. acer dodał zdjęcie owego munduru - i mam pytanie jakiej policji jest to mundur i czy przy odpowiedniej przeróbce szwajcara wyjdzie coś takiego, czy coś podobnego, czy coś całkiem innego, niepodobnego i ogólnie beee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2012 podbijam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Pamiętam, była dyskusja co pasuje na co, w tym i szwajcar.Akurat ten uniform z foty pochodził z aukcji na znanym krajowym portalu aukcyjnym, m43 z prawdopodobną modyfikacją kieszeni (dodane pliski").kolor sukna szwajcara w jakimś stopniu pokrywa się z kolorem polizeigrun, ale też nie tak do końca. No i do tego masa zmian w konstrukcji bluzy. Na upartego można zrobić pełnego frankensteina" i upodobnić do munduru Schutzpolizei ale podejrzewam będzie dość drogo i długo. Nie wiem czy nie lepiej byłoby poszukać jakiejś repliki na światowym portalu aukcyjnym e..y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Zobacz sam oryginały i oceń ile potrzeba zmian żeby szwajcara przerobić w coś podobnego do oryginałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2012 No właśnie, czy się opłaca...W Niemczech tylu ilu było producentów w sumie tyle odcieni sukna, a czy z jakiegoś Wehrmacht'owskiego munduru wykombinujemy SchuPo - czy to była za duża różnica w kolorze, i kroju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2012 uuuuu.... teraz widzę że plecy trudne do zrobienia z munduru WH, jak i ze szwajcara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2012 3 i 4 to szwajcar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Tu w kroju M40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2012 A ok - czyli ze szwajcara to ewentualnie m 40 - najprościej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Tył.Wszystkie prezentowane foty przedstawiają egzemplarze ze stron dealerów militariów z USA - szwajcarów tam raczej nie znajdzieszPoszukałbym jakiejś gotowej reprodukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Ps. proszę wziąść poprawkę że każde zdjęcie zawsze odrobinę przekłamuje prawdziwe kolory (światło dzienne, ustawienia aparatu, etc.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2012 dzięki, trochę mnie uświadomiłeś - nie myślałem że to będzie hop siup, ale myślałem że trochę prościej. Można się bawić w przeróbkę, ale to będzie trwało wieki, i pewnie wyjdzie drożej jak kopia.A mógłbym Cię prosić o podesłanie linków do sklepów/aukcji na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Poszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 a ten wątek bardziej mi po wpisach pasuje do Rekonstrukcji a nie do ID ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 17 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2012 Tak, teraz to proszę o przeniesienie - ale wcześniej chodziło mi głównie o id. munduru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 17 Wrzesień 2012 Share Napisano 17 Wrzesień 2012 oki, przenoszę na Rekonstrukcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 18 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2012 DziękiA żeby nie otwierać nowego wątku, przeglądałem przed chwilą ebay, i natrafiłem na tanie bluzy mundurowe WH, zapewne jest to produkcja dalekowschodnia. Ale czy takie bluzy za 65-70$ + ewentualna przesyłka (max30$) (to i tak na dzień dzisiejszy 315 zł - z bluzę i 160 za spodnie (ok.50$) czyli za 500 mamy mundur)się opłaca, czy te produkcje są na jakimś poziomie, czy raczej porażka? U nas wychodzi to co najmniej 100-150 zł drożej - i nie mówię tu o sturm'ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.