skapskiadi Napisano 6 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2012 Witam wszystkich, ostatnio jeżdżąc po lesie rowerem natknąłem się na kilka betonowych budowli wystających z ziemi. Ktoś wie co to może być? Parę kilometrów dalej toczyła się bitwa podczas IIWŚ. Z góry dziękuję za pomoc.PS. Pozostałe fotki dodam, jak temat się pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 7 Wrzesień 2012 Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Żadne ze zdjęć ie weszło" - dawaj jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skapskiadi Napisano 7 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skapskiadi Napisano 7 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2012 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skapskiadi Napisano 7 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Przez pomyłkę nie nacisnąłem załaduj zdjęcie", razem powinno być 5 fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 10 Wrzesień 2012 Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Trzecia fotka, jeżeli jest to okrągły kloc betonu /walec/ i ma dookoła tego otworu lady po śrubach to może to być podstawa stacjonarna flaka. Za bardzo zarośnięte i zasypane, kształtu to się raczej domyślam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skapskiadi Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Owszem, betonowy blok na trzeciej fotce jest okrągły, nie wiem czy są ślady po śrubach, ale sprawdzę to jak najszybciej, dzięki za pomoc. Dodam jeszcze tylko, że wszystkie te budowle znajdują się na wzniesieniu, podczas kiedy reszta lasu jest w zasadzie płaska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skapskiadi Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Zrobiłem parę nowych fotek, tak to wygląda po wstępnym odkopaniu, w otworze nie było żadnych śladów po śrubach, jednak była wylana cienka warstwa smoły lub czegoś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skapskiadi Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Jedynie wystaje taki metalowy uchwyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skapskiadi Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Parę metrów dalej znalazłem identyczny blok betonu. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co to może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GzesioB Napisano 12 Wrzesień 2012 Share Napisano 12 Wrzesień 2012 To wygląda na stanowisko km - mu.Wcześniejsze bloki betonu mogą być podstawami masztu radiostacji.Zrób jakąś mapkę z zaznaczeniem budowli.Podaj też lokalizację to może uda się ustalić co to było i kto zbudował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilw96 Napisano 12 Wrzesień 2012 Share Napisano 12 Wrzesień 2012 a szukałeś w tamtym miejscu wykrywaczem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skapskiadi Napisano 12 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Wykrywkę pożyczyłem znajomemu i będą miał ją dopiero pod koniec września lub na początku października.W zasadzie codziennie przejeżdżam tamtędy rowerem o ile pogoda na to pozwala więc jak tylko pogoda się poprawi to narysuję mapkę z dokładnymi kształtami każdego bloku oraz ich rozstawieniem względem siebie.Narazie mogę podpowiedzieć tyle, że dystans pomiędzy najbardziej oddalonymi od siebie blokami nie wynosi więcej niż 4 metry (mierzone na oko). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syndia Napisano 25 Wrzesień 2012 Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Możliwe że są to podstawy jakiegoś radionamiernika lub czegoś podobnego,proponuje skontaktować się z osobą o nicku: CoVoX".Jeśli te pozostałości to rzeczywiście pozostałość po jakimś urządzeniu związanym z radiolokacją to ta osoba na pewno Ci pomoże.Zobacz na to foto:http://www.panoramio.com/photo/35772786porównaj z zdjęciem nr 5 w Twoim poście,wydaje się że jest pewne podobieństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skapskiadi Napisano 25 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2012 Przypomniało mi się, że jakiś rok temu pewna osoba poleciła mi przeszukać te okolice jednak ja nie wiedziałem gdzie to jest bo byłem świeżo po przeprowadzce a teraz przypadkiem się na to natknąłem ;)Jak tylko będę miał znów wykrywkę to dam znać czy coś jest w tej okolicy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ten pan Napisano 27 Wrzesień 2012 Share Napisano 27 Wrzesień 2012 To mogą być fundamenty pod jakąś instalację przemysłową. Zdjęcie nr 5 ma ślad po wentylatorze promieniowym lub jakiejś dużej pompie wirnikowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.