Skocz do zawartości

Co to za budowle?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, ostatnio jeżdżąc po lesie rowerem natknąłem się na kilka betonowych budowli wystających z ziemi. Ktoś wie co to może być? Parę kilometrów dalej toczyła się bitwa podczas IIWŚ. Z góry dziękuję za pomoc.

PS. Pozostałe fotki dodam, jak temat się pojawi.

Owszem, betonowy blok na trzeciej fotce jest okrągły, nie wiem czy są ślady po śrubach, ale sprawdzę to jak najszybciej, dzięki za pomoc. Dodam jeszcze tylko, że wszystkie te budowle znajdują się na wzniesieniu, podczas kiedy reszta lasu jest w zasadzie płaska.

Wykrywkę pożyczyłem znajomemu i będą miał ją dopiero pod koniec września lub na początku października.

W zasadzie codziennie przejeżdżam tamtędy rowerem o ile pogoda na to pozwala więc jak tylko pogoda się poprawi to narysuję mapkę z dokładnymi kształtami każdego bloku oraz ich rozstawieniem względem siebie.

Narazie mogę podpowiedzieć tyle, że dystans pomiędzy najbardziej oddalonymi od siebie blokami nie wynosi więcej niż 4 metry (mierzone na oko).

• 2 weeks later...
Możliwe że są to podstawy jakiegoś radionamiernika lub czegoś podobnego,proponuje skontaktować się z osobą o nicku: CoVoX".
Jeśli te pozostałości to rzeczywiście pozostałość po jakimś urządzeniu związanym z radiolokacją to ta osoba na pewno Ci pomoże.Zobacz na to foto:
http://www.panoramio.com/photo/35772786
porównaj z zdjęciem nr 5 w Twoim poście,wydaje się że jest pewne podobieństwo.

Przypomniało mi się, że jakiś rok temu pewna osoba poleciła mi przeszukać te okolice jednak ja nie wiedziałem gdzie to jest bo byłem świeżo po przeprowadzce a teraz przypadkiem się na to natknąłem ;)
Jak tylko będę miał znów wykrywkę to dam znać czy coś jest w tej okolicy ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie