Krychu_Szprotawa Napisano 26 Sierpień 2012 Autor Napisano 26 Sierpień 2012 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji herbu na srebrnej rękojeści widelca.Z góry dziękuje za pomoc.Pozdro!
Krychu_Szprotawa Napisano 26 Sierpień 2012 Autor Napisano 26 Sierpień 2012 Witam, proszę o pomoc w identyfikacji herbu na srebrnej rękojeści widelca.Z góry dziękuje za pomoc.Pozdro!
Laiso Napisano 26 Sierpień 2012 Napisano 26 Sierpień 2012 Witam 1-Są może jakieś punce? jeśli tak to fotkę poprosimy.2-Czy rejon pochodzenia znaleziska to dolny śląsk?Pozdrawiam
Krychu_Szprotawa Napisano 26 Sierpień 2012 Autor Napisano 26 Sierpień 2012 Witaj Laiso. Puncy się nie dopatrzyłem, rejon znalezienia - okolice Szprotawy (obecnie woj. lubuskie, za czasów niem. Nieder Schlesien).Będę wdzięczny jak ktoś rozwikła co za ród posiadał ten herb.
Laiso Napisano 26 Sierpień 2012 Napisano 26 Sierpień 2012 Witambounty1 herb znalazłeś na tej stronce czy link jest do wnikliwej analizy?:)Heraldyka to nie moja działka ale lubie nad takimi rzeczami posiedzieć:).W pierwszym momencie wygląd i podział tarczy zasugerował mi własnie dolny śląsk i do tego jakiś miejski herb, łatwo nie bedzie:). Na razie wiemy: herb z koroną hrabiowską, tarcza o polu cztero dzielonym, wizerunki to: dwie krokwy i ptaszysko- ptaszysko wydaje sie być odmianą herbu grabowa nad prosną http://pl.wikipedia.org/wiki/Grab%C3%B3w_nad_Prosn%C4%85 i na tym tarcza z wizerunkiem trzech wież a moze to brama w kazdym razie ma znaczenie miejskie.Pozdrawiam
steell Napisano 26 Sierpień 2012 Napisano 26 Sierpień 2012 Korona hrabiego więc raczej herb nie należy do miasta.
steell Napisano 26 Sierpień 2012 Napisano 26 Sierpień 2012 Graf von Pourtaleshttp://www.dokumentyslaska.pl/herby_slaskie/pourtales.html
sonicsquad Napisano 26 Sierpień 2012 Napisano 26 Sierpień 2012 Szukałem po pelikanach, ale mnie wyprzedziłeś :)
Krychu_Szprotawa Napisano 26 Sierpień 2012 Autor Napisano 26 Sierpień 2012 Dziękuje Panowie za pomoc!Pozdrawiam Krychu
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, proszę o pomoc w identyfikacji herbu na srebrnej rękojeści widelca.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdro!
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.