Skocz do zawartości
  • 0

pałka

velmont66

Pytanie

Napisano

niestety została daleko w niemczech więcej zdjęć ani jakiegoś lepszego nie mam robione rano przed wyjazdem toteż się mi z ową pała bawić nie chciało sygnaturkę miała JW
niemiecka raczej to ona jest

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przydały by się też informacje czy pałka jest sztywna czy giętka. Czy jest jednolita gumowa czy z wypełnieniem.
Na tą chwilę mogę powiedzieć tylko, że nie jest to pałka milicyjna patrolowa /banan/ ani szturmowa /lola/. Na okres międzywojenny też nie wygląda. Kryza oddzielająca chwyt od części oboczej" służył do zablokowania się pałki w skórzanym uchwycie w trakcie noszenia.
Mocowanie rzemienia nietypowe, w czasie długotrwałego użytkowania łatwo było o wyrwanie z uchwytu i zniszczenie pałki, obecnie raca się do tego typu mocowania w niektórych pałkach np. szturmowa policyjna, ale to moim zdaniem błąd.
Napisano
długości nie podam bo nie mam jak została w rzeszy daleko od domu
a więc pałka sztywna, nie wiem czy twarda guma ale raczej wypełnienie bo zgiąć się jej nie dało dużo cięższa od banana ale długość podobna jak banan
Napisano

moja twórczość radosna niestety na tyle mnie stać
takie mocowanie rzemienia było i otwór w rękojeści był
prócz sygnatury JW była liczba tysiąc coś ale nie pamiętam dokładnie

Napisano
znalazłem w sieci cos takiego ale opis kompletnie nie pasuje do zdjęcia
http://www.amazon.de/Teleskop-Schlagstock-rutschfestem-Griff-Hypalon/dp/3000020128
Napisano

niestety została daleko w niemczech więcej zdjęć ani jakiegoś lepszego nie mam robione rano przed wyjazdem toteż się mi z ową pała bawić nie chciało sygnaturkę miała JW
niemiecka raczej to ona jest

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie