NEPTUNAK Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Napisano 21 Sierpień 2012 nie wiem czy oryginał czy kopia, nakrętka kopia zapewne, odznaka uszkodzona bo znalazłem zdjęcie oryginału i jest to zapewne jakaś podhalańska jednostka. Proszę o szczegóły na jej temat.
Nadwojciech Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 21 Pułk Artylerii Polowej .Bielsko Biała.
NEPTUNAK Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Napisano 21 Sierpień 2012 łłłoooołłł. przed wojenna czy powojenna?
NEPTUNAK Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Napisano 21 Sierpień 2012 nakrętka z tego co znalazłem w sieci jest chyba współczesna, bo firma działa, chyba że do dziś od tamtych czasów.Teraz znaleźć ciupaski z numerkiem i do remontu u złotnika
odznaki1939 Napisano 28 Sierpień 2012 Napisano 28 Sierpień 2012 Nakrętka jest współczesna, Panasiuk nie robił odznak przedwojną. Druga sprawa ta odznaka chyba była już wystawiona na Allegro. Ocena oryginalności - konieczne zdjęcie bez nakrętki, rewersu.
Weteran-39 Napisano 21 Sierpień 2012 Napisano 21 Sierpień 2012 Firma J.Panasiuk działa od 1934r.Wskocz w Google ''Artystyczna pracownia grawerska J.Panasiuk''
NEPTUNAK Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Napisano 21 Sierpień 2012 widziałem ich stronę ale nie wgłębiałem się w historię ich działalności, dzięki za info
NEPTUNAK Napisano 22 Sierpień 2012 Autor Napisano 22 Sierpień 2012 Jeśli by ktoś posiadał tak zwana swastykę z numerkiem 21 chętnie kupie, aby naprawić odznakę.A tak w ogóle w jakiej cenie są kompletne oryginały, ni mówię o oficerskiej wersji bo takiej nie posiadam ;)
Pytanie
NEPTUNAK
nie wiem czy oryginał czy kopia, nakrętka kopia zapewne, odznaka uszkodzona bo znalazłem zdjęcie oryginału i jest to zapewne jakaś podhalańska jednostka. Proszę o szczegóły na jej temat.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.