bero501 Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2012 Moczę ją teraz w oliwce ale jak usunąć osad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2012 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa2 Napisano 21 Sierpień 2012 Share Napisano 21 Sierpień 2012 Możesz zrobić eksperyment z autolizą,ale nie wiem do końca czy się uda bo na razie czyśćiłem tym sposobem tylko łuski.Jak coś to pisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2012 a może elektroliza? Chciałbym aby po dokładnym oczyszczeniu można było odkręcić odznakę z tyłu. + wydaje mi się że przy elektrolizie wyczyści się dokładniej i bedzie widać napisy jak i bicia na odznace a wiem że są. Czy autoliza da ten sam efekt? + Jaki metal bedzie najlepszy do elektrolizy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 21 Sierpień 2012 Share Napisano 21 Sierpień 2012 Takie ciężkie przypadki najlepiej krótkotrwale usmażyć" na oleju.Autoliza się nie nadaje do koloru,a z elektrolizą szkoda się bawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2012 Vis szkoda sie bawić elektrolizą bo jest dużo roboty czy dlatego że nic nie da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 21 Sierpień 2012 Share Napisano 21 Sierpień 2012 Elektroliza pomoże,o ile zrobiona umiejętnie.Osobiście jednak nie chciało by mi się z tym bawić w tym wypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 21 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2012 Co masz na myśli pisząc umiejętnie? Mam zamiar do - podłączyć odznake do + monete z prl. Prąd bardzo mały. Do wody zamiast kreta lub soli wlać sodę podobno działa delikatniej. Co o tym sądzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 22 Sierpień 2012 Share Napisano 22 Sierpień 2012 Ja bym zrobił jak radzi vis - sposób a frytkę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 22 Sierpień 2012 Share Napisano 22 Sierpień 2012 Bero501 widzę,że uparłeś się na tą elektrolizę wiec zrób jak piszesz i powinno być ok.Soda na elektrolit najlepsza bo nie wyżre cynku z mosiężnej(?) odznaki jak kret" i nie jest tak korozjogenna" jak sól. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Sierpień 2012 Share Napisano 31 Sierpień 2012 Chyba przy jakimś pacjencie wyskoczyła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkkk250 Napisano 31 Sierpień 2012 Share Napisano 31 Sierpień 2012 Bjar_1 z całym szacunkiem do Ciebie ale zauważyłem że jesteś jednym z głównych spiskowców na temat trupiej patyny a nie wszystko co zielone to z trupa znam doskonale miejsce gdzie wyszła ta odznaka i ten nalot powstał na skutek kiepskiej ziemi jaka jest w naszej okolicy. A twoje nie przemyślane posty mogą komuś narobić dużych nieprzyjemności. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Sierpień 2012 Share Napisano 31 Sierpień 2012 To było pytanie, a nie kategoryczne stwierdzenie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kkkk250 Napisano 31 Sierpień 2012 Share Napisano 31 Sierpień 2012 Ale i tak oczerniające autora... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 31 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2012 bjar_1 spokojnie z trupa to nie pochodzi. Pola są silnie nawożone i na tym polu wszystkie monety, guziki wychodziły w krytycznych stanach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Wrzesień 2012 Share Napisano 1 Wrzesień 2012 W takim razie ja bym to smażył w oleju i skrobał skalpelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bero501 Napisano 1 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2012 Odznaka już dawno została poddana elektrolizie. Efekt był na prawdę zaskakujący wszystkie napisy liście wyszły nawet da się odkręcić zakrętkę jak i przeczytać sygnatury na niej. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 2 Wrzesień 2012 Share Napisano 2 Wrzesień 2012 z niecierpliwoscia czekamy na zdjecia przedstawiajace efekt Twojej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 10 Listopad 2012 Share Napisano 10 Listopad 2012 gdzie te fotki po elektro czekamy pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 11 Listopad 2012 Share Napisano 11 Listopad 2012 Foty foty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 12 Listopad 2012 Share Napisano 12 Listopad 2012 odznaki carskie są dość cenne lepiej sie pobawić ja to igła lub szpilką powoli bym usuwał osad i moczył w oliwie to trwa ale efekt dobry wymaga wprawy i cierpliwosci ale jaki efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.