Skocz do zawartości
  • 0

Część od karabinu?

waski456

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na 100% suwadło od Ak-47 no i odmian, kurde, ze cos takiego się trafa, niedługo będziemy znajdowali częsci do Glauberyta, a za rok do Glocaka:)
Napisano
Jasne:) pewnie będzie siedziła w bagienku skoro jakiś poradziecki poligon tylko bez tłoka trafione, i zamka więc pewnie wyrzut, :) szkoda, bo na wolumen i reszta do kompletu się znajdzie:)
Napisano
Ba! Nic mnie nie zdziwi. W 1986 r. pewien znajomy powiedział mi, że w czasie orki zawadził lemieszem o jakieś żelastwo (okolice Łodzi). Wyciągnął pogiętą lufę z komorą zamkową i magazynkiem. Udało mu się odłączyć magazynek a resztę wyrzucił. Męczyłem go o detale - jak wyglądało to coś, jakie miało wymiary etc. Pewne było jedno - magazynek łukowy. Obstawiałem PPSz41 lub PPS43, choć miałem nadzieję, że to jednak będzie Sturm. I jakie było moje zdziwienie, gdy przyniósł magazynek od Kałacha, z pierwszych wersji produkcyjnych (!). Stopień skorodowania wskazywał, że nie mógł leżeć w ziemi dłużej niż 20 lat.
Aha, do najbliższego poligonu było jakieś 100 km.
Napisano
Dzięki za szybką odpowiedź. Znalezione w rzece obok poligonu. Obok wyciągnął kolega jeszcze część od DSzK i bębenek. Porzucamy tam jeszcze to może coś wyjdzie.
Jeszcze raz dzięki:)
Pozdrawiam Wąski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie