czerkies Napisano 23 Lipiec 2012 Autor Napisano 23 Lipiec 2012 witam, wpadło mi w ręce takie siodełko, od jednokonki.. Nie znalazłem żadnych sygnatur, całe stalowe, zachowane około 40% farby w odcieniu khaki. Proszę o pomoc w ID, bo nie mam pojęcia, jakieś to wojsko..
czerkies Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Napisano 24 Lipiec 2012 Czy naprawdę nikt nie ma pojęcia nic o elementach uprzęży wrześniowych?
czerkies Napisano 31 Lipiec 2012 Autor Napisano 31 Lipiec 2012 Może ktoś ma jakieś zdjęcia tych siodełek używanych przy naszych taborach?
czerkies Napisano 29 Październik 2012 Autor Napisano 29 Październik 2012 To jest identyczne jak moje właśnie! Jak dla mnie jest to WP, ale Wehrmacht również prawdopodobny. Czy możesz powiedzieć coś o okolicznościach jego zdobycia..? Może to nam pomoże rozwiązać tą zagadkę..
vis1939 Napisano 31 Lipiec 2012 Napisano 31 Lipiec 2012 http://www.lucznictwokonne.pl/zurawiejki/kawaleryjskie/regul/instab/t1.html
makul Napisano 26 Wrzesień 2012 Napisano 26 Wrzesień 2012 Kolego Vis - o co i chodziło w instrukcjach? Bo nic nie znalazłem. Natomiast mi trafiło się takowe siodełko - i byłbym wdzięczny za jakieś ukierunkowanie. Może ktoś skojarzy kraj? Albo lata produkcji?Pozdr,makul
Pytanie
czerkies
witam, wpadło mi w ręce takie siodełko, od jednokonki.. Nie znalazłem żadnych sygnatur, całe stalowe, zachowane około 40% farby w odcieniu khaki. Proszę o pomoc w ID, bo nie mam pojęcia, jakieś to wojsko..
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.