saku39 Napisano 28 Lipiec 2012 Share Napisano 28 Lipiec 2012 Wygląda mi to na szkielet plecaka tzw wieszak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 28 Lipiec 2012 Share Napisano 28 Lipiec 2012 Okucia tornistra amunicyjnego. Na zdjęciu replika takiego.Pozdrawiam W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Lipiec 2012 Share Napisano 28 Lipiec 2012 Zgadza się, to było to. Wielkie dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 29 Lipiec 2012 Share Napisano 29 Lipiec 2012 Ostatnie trafienie. Tyle zostało z manierki model 1866, reszty niestety nie było. Kolejny relikt bitwy o Kraków uratowany, jak dla mnie piękny ... ;)PozdrawiamWojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Trochę wolnego czasu więc pomęczę Was jeszcze trochę moimi blaszkami ;)EISERNES VERDIENSTKREUZ czyli Żelazny Krzyż Zasługi (na wstążce za zasługi wojenne) i w pudełku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 ... jak wyżej tylko na wstążce za zasługi cywilne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 EISERNES VERDIENSTKREUZ mit KRONE - Żelazny Krzyż Zasługi z Koroną (na wstążce za zasługi wojenne i mieczami na wstążce)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 KRIEGSMEDAILLE 1873 - Medal Wojenny 1873 z baretką i miniaturką ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 VERWUNDETENMEDAILLE - Medal Za Rany - wstążka dla trwale okaleczonych inwalidów wojennych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 EHRENMEDAILLE für 40 Jahre treue Dienste - Medal Honorowy za 40 lat Nienagannej Służby - wersje militarna i cywilna ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 ... jak wyżej, rewers odznaczenia, jeden z najładniejszych dlatego pokazuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Ehrenmedaille für 25-jaehrige verdienstvolle auf dem Feurwehr - Honorowy Medal za 25 lat Służby w Straży Pożarnej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 KAISER - JUBILÄUMS - FESTZUGSMEDAILLE czyli odznaczenie pamiątkowe, przyznawane z okazji wielkiej parady wojskowej, która odbyła się w 1908 roku z okazji 60-cio lecia panowania Cesarza Franciszka Józefa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 ... rewers, ładny, a blaszka dość rzadka więc wrzucam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 ... kilka baretek ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 30 Lipiec 2012 Share Napisano 30 Lipiec 2012 Na dzisiaj tyle :)PozdrawiamWojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prałat Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 zestaw obiadowy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prałat Napisano 1 Sierpień 2012 Share Napisano 1 Sierpień 2012 i taki jeszcze mały akcent ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bounty1 Napisano 4 Sierpień 2012 Share Napisano 4 Sierpień 2012 trpoiciel znana akcja z kappenem z Maniłowej, ale skąd wiesz że chodzi akurat o 816, a nie np. o miejscowość o takiej nazwie która teraz leży w obrębie Ukrainy o ile pamiętam...?ps. góra mocno przereklamowana ;-)kiedyś trafiliśmy tam zerwany pas z ładownicami, bagnetem w pochwie, klamrą i zaczepem.szału jednak nie ma.ps. Bjar, ten tornister to Kalbfelltornister m.1887, stelaż populares niemal wszędzie gdzie biła się CK Armia.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bounty1 Napisano 4 Sierpień 2012 Share Napisano 4 Sierpień 2012 Taki stryszek, sentyment bo przewędrowała z moim Pradziadkiem szlak w Wielkiej Wojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Sierpień 2012 Share Napisano 5 Sierpień 2012 O.K. dzięki. Ja tam fanatykiem C.K. nie jestem, ale że rekreacyjnie zwiedzałem ostatnio ich pozycje, to jakieś tam dziwactwa powpadały ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarat88 Napisano 6 Sierpień 2012 Share Napisano 6 Sierpień 2012 Ja czekam na mój upragniony kociołek a tu taki zestaw i z piasku;-] .. jęli mozna kolego to wstaw fotki bić po umyciu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shluka Napisano 7 Sierpień 2012 Share Napisano 7 Sierpień 2012 ten tornister to Kalbfelltornister m.1887, stelaż populares niemal wszędzie gdzie biła się CK Armia. " Pozwolę sobie się nie zgodzić ;) Gdyż Kalbfelltornister M.1887 to tornister piechoty główny", natomiast tornister amunicyjny (a takiego bjar wykopał resztki) to Patronentornister M.1888.Pozdrawiam W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trpoiciel Napisano 9 Sierpień 2012 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2012 witam panowie wczoraj byłem troszeczkę pokopać i jak mówią stare przysłowia że kto rano wstaje to mu matka ziemia daje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.