snajper-s1 Napisano 7 Grudzień 2012 Share Napisano 7 Grudzień 2012 Łuska rzadka, mam 1 taką. taka?37mm Schnellfeuer M15, amunicja 37x57R? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Sezon 2013 rozpoczęty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Zajefajnie rozpoczęty ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Duży 11cm wysokości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Zaraz obok wyszła wstęga i jest komplecik chyba Powstanie Styczniowe .Pozdrawiam !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 No to pojechałeś z tym ptaszyskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Niema jak stare miejscówki. może się machniesz na ten kominek od gugelpiki:):):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Żeby nie był pęknięty to bym się zamienił:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Kominek policyjny.Orzeł z papachy.Wszystko ciekawe i ładne. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek825 Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Wiesz może od kiedy do kiedy nasili carscy takie duże orły.Pozdrawiam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 6 Styczeń 2013 Share Napisano 6 Styczeń 2013 Od kiedy trudno mi powiedzieć. Co noszono po ustanowieniu nowego herbu w 1857 nie wiem. W 1862r wszedł nowy rysunek orła dla piechoty i kawalerii (taki jak Twój ale siedzący na nitowanej belce). Z racji ich małej liczebności myślę, że nie przyjął się na stałe a wyparł go właśnie ten duży taki jak Twój i to już w latach 60tych. Na pewno funkcjonował po 1910r a i wyjątkowo noszono go jeszcze w pierwszej wojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trpoiciel Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2013 panowie dzie wy to kopiecie ??:) gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 No jak to, z tego co widać to w lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 HU13ERT masz może fotkę całej policyjnej piki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł1987 Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 taki ode mnie już był na odkrywcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł1987 Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 awers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł1987 Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 Guzik artylerzysty fajny bo nie czyszczony :)tylko przetarty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł1987 Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 awers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 Foto kappena wersja dla niewidomych, zrób jaśniejszą fotkę. A co do guzika to jak go zobaczył Huk to stracił przytomność u mnie i leży pod stołem i nie mogę go docucić taki jest pod wrażeniem nieczyszczenia, tylko przetarcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 belbaźródło: http://www.warrelics.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 Moja pickelhauba Austro-Węgierska. Stare trafienie strychowe ale cieszy do dziaj :) Pasek kopia ale mam obiecany oryginał,który zdobi hełm strażacki :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belba Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 HU13ERT dzięki za fotkę poszukam reszty może jest gdzieś obok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 Wnętrze pickelhauby żandarmerii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 8 Styczeń 2013 Share Napisano 8 Styczeń 2013 soli gratulacje ! gutek jak zwykle żartuje :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 8 Styczeń 2013 Share Napisano 8 Styczeń 2013 piękne pierwszowojenne mosiądze ... , ta wyryta przez dzikie ryjówki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.