Skocz do zawartości

rutus argo

arkadiusz79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam wszystkich dzis doczekalem sie od pana rutusa odpowiedzi na temat nowych sond i oto co napisal.....Będą sondy 28 cm , zarówno DD i koncentryk. Zasięgi będą większe , ile -jeszcze nie wiadomo.
Napisano
koledzy 28cm koncentryk oraz dd
tak podejdzie po wizycie u Rutusa jesli to stara wersja proximy
chyba ze 3.0 4.0 5.0 bez zadnego problemu ma pasowac

snody przewidziane do proximy/argo o optimie nic nie wiem
Napisano
28 cm, to jest jakiś dziwaczny kompromis- ani na drobnicę ani na żelastwo.Coś mi się widzi, że będzie to produkt równie trafiony jak model Draco.
Nawet założenie 100 wątków polecających w/w cewki jako głebsze od HS-3 może nie pomóc.
Napisano
koledzy chodzę z ąrgo v3 na standardowej cewce i mile zaskakuje zasięgiem a jak wejdzie faktycznie nowa 28 to juz w zupełności wystarczy.Jeśli chce ktoś mieć większe zasięgi to niech kupi jabla lub smętka
Napisano
Panowie , dajcie sobie spokój z naskakiwaniem na siebie.
Zapominacie, że ja nie tylko produkuję sprzęt , ale sam aktywnie chodzę pewnie od 20 lat. Nie ma realnego sensu robić cewek monstrualnych. Zasięg zwiększa się nie dużo ,za to waga sondy i poziom frustracji użytkownika - bardzo. Będzie 28 cm bo nowa sonda musi być większa o sensowną ilość cm. od małej DD.

pozdrawiam . RUTUS

PS' wierzcie mi , zamiast cewki 40 cm lepiej mieć two-box. I chyba szybciej będzie taka przystawka niż sonda 40.
Napisano
Witam sonda podstawowa koncentryk ma 24cm

Nie użytkowałem DD w Rutusie ale

DD 28cm po obwodzie zwiększona śr cewek o około 1,5cm względem koncentryka (minus obudowa) myślę, że da podobne efekty co koncentryk przy zachowaniu dobrej identyfikacji oraz większej powierzchni penetracji- myślę że tu dla autora było to priorytetem.

Zważywszy, że poprzednia dd miała mniejsze gabaryty a osiągi (opinie innych) trochę mniejsze od koncetryka.

Ale jestem ciekaw jak konstruktor robił testy jak rzeczywiście wyglądała różnica w zasięgach do tych 38cm dla koncentryka i dd względem standardowych snod (na monety i średniej wielkości przedmioty) pomijam wagę sondy.

Pozdrawiam
Napisano
Jeżeli koncepcja jest taka, że przy zakupie będzie sobie można wybrać sondę- 24 lub 28 cm, to ok.Na duże czyste miejscówki jestem w stanie zrozumieć ideę trochę większej cewki.
Natomiast jakoś mi się nie widzi, żeby ktoś wykładał kilka stów na dokupienie dodatkowej cewki o parametrach prawie identycznych z posiadaną, zwłaszcza, że oferta Rutusa skierowana jest raczej do ludzi niezbyt skłonnych do fajerwerków finansowych.
Two box pewnie i lepszy od cewki 40, ale poszukiwacze i tak wiedzą swoje.Wszak napisano powyżej, że to cymbaly
Napisano
przepraszam kolegow. no bedziemy wiedziec czy jest sens kupic wiekszą cewke ale wtedy kiedy rutus zrobi testy i poda je na forum. jestem za kolegą ktory napisal tekst czy bedzie taka opcja by wybrac sobie wieksza czy mniejszą do kupionego rutusa.
Napisano
Dobrze,że będzie w końcu większa DD a jeszcze rok temu Rutus pisał,że nie przewiduje prac nad taką.Ciekaw jestem jak się będzie sprawowała w terenie no i kiedy się pojawi w sprzedaży.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie