arkadiusz79 Napisano 16 Lipiec 2012 Autor Napisano 16 Lipiec 2012 witam wszystkich dzis doczekalem sie od pana rutusa odpowiedzi na temat nowych sond i oto co napisal.....Będą sondy 28 cm , zarówno DD i koncentryk. Zasięgi będą większe , ile -jeszcze nie wiadomo.
Kamiliszaq Napisano 16 Lipiec 2012 Napisano 16 Lipiec 2012 Ciekawe czy do Proximy Ver. 0.1 podejdzie. :D wybrał bym koncentryczną.
arkadiusz79 Napisano 16 Lipiec 2012 Autor Napisano 16 Lipiec 2012 czesc, wiesz co sam nie wiem ale jak cos sie dowiem zaraz napisze
AoT_Hunter_PL Napisano 16 Lipiec 2012 Napisano 16 Lipiec 2012 28cm coś małe te sondy 25-30cm to taki standard.Może koledze chodziło o 38cm?
SaperDębica Napisano 17 Lipiec 2012 Napisano 17 Lipiec 2012 koledzy 28cm koncentryk oraz ddtak podejdzie po wizycie u Rutusa jesli to stara wersja proximychyba ze 3.0 4.0 5.0 bez zadnego problemu ma pasowacsnody przewidziane do proximy/argo o optimie nic nie wiem
arkadiusz79 Napisano 17 Lipiec 2012 Autor Napisano 17 Lipiec 2012 28 cm male? chyba kolega nie wie co pisze. bo 28 to taka wsam raz jak na wykrywke drobnice wymiecie i militarke
AoT_Hunter_PL Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 Zobacz sobie kolego rozmiarówki w calach sond Nell.Pozdrawiam
sza.man Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 28 cm, to jest jakiś dziwaczny kompromis- ani na drobnicę ani na żelastwo.Coś mi się widzi, że będzie to produkt równie trafiony jak model Draco.Nawet założenie 100 wątków polecających w/w cewki jako głebsze od HS-3 może nie pomóc.
arkadiusz79 Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Napisano 18 Lipiec 2012 do szamana i krycha. to jakes cymbaly dwa co noni pisza widac ze nie maja pojecia co to wykrywacz ani sonda.
pytlus555 Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 koledzy chodzę z ąrgo v3 na standardowej cewce i mile zaskakuje zasięgiem a jak wejdzie faktycznie nowa 28 to juz w zupełności wystarczy.Jeśli chce ktoś mieć większe zasięgi to niech kupi jabla lub smętka
Krychus Napisano 18 Lipiec 2012 Napisano 18 Lipiec 2012 to jakes cymbaly dwaProszę nie obrażać, to raz. Dwa, nie mam nawet o czym na ten temat z Kolegą dyskutować. Tyle w temacie.
nikt Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Panowie , dajcie sobie spokój z naskakiwaniem na siebie. Zapominacie, że ja nie tylko produkuję sprzęt , ale sam aktywnie chodzę pewnie od 20 lat. Nie ma realnego sensu robić cewek monstrualnych. Zasięg zwiększa się nie dużo ,za to waga sondy i poziom frustracji użytkownika - bardzo. Będzie 28 cm bo nowa sonda musi być większa o sensowną ilość cm. od małej DD. pozdrawiam . RUTUSPS' wierzcie mi , zamiast cewki 40 cm lepiej mieć two-box. I chyba szybciej będzie taka przystawka niż sonda 40.
AoT_Hunter_PL Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Witam sonda podstawowa koncentryk ma 24cmNie użytkowałem DD w Rutusie aleDD 28cm po obwodzie zwiększona śr cewek o około 1,5cm względem koncentryka (minus obudowa) myślę, że da podobne efekty co koncentryk przy zachowaniu dobrej identyfikacji oraz większej powierzchni penetracji- myślę że tu dla autora było to priorytetem.Zważywszy, że poprzednia dd miała mniejsze gabaryty a osiągi (opinie innych) trochę mniejsze od koncetryka.Ale jestem ciekaw jak konstruktor robił testy jak rzeczywiście wyglądała różnica w zasięgach do tych 38cm dla koncentryka i dd względem standardowych snod (na monety i średniej wielkości przedmioty) pomijam wagę sondy.Pozdrawiam
sza.man Napisano 19 Lipiec 2012 Napisano 19 Lipiec 2012 Jeżeli koncepcja jest taka, że przy zakupie będzie sobie można wybrać sondę- 24 lub 28 cm, to ok.Na duże czyste miejscówki jestem w stanie zrozumieć ideę trochę większej cewki.Natomiast jakoś mi się nie widzi, żeby ktoś wykładał kilka stów na dokupienie dodatkowej cewki o parametrach prawie identycznych z posiadaną, zwłaszcza, że oferta Rutusa skierowana jest raczej do ludzi niezbyt skłonnych do fajerwerków finansowych.Two box pewnie i lepszy od cewki 40, ale poszukiwacze i tak wiedzą swoje.Wszak napisano powyżej, że to cymbaly
arkadiusz79 Napisano 19 Lipiec 2012 Autor Napisano 19 Lipiec 2012 przepraszam kolegow. no bedziemy wiedziec czy jest sens kupic wiekszą cewke ale wtedy kiedy rutus zrobi testy i poda je na forum. jestem za kolegą ktory napisal tekst czy bedzie taka opcja by wybrac sobie wieksza czy mniejszą do kupionego rutusa.
Szukanko Napisano 20 Lipiec 2012 Napisano 20 Lipiec 2012 Dobrze,że będzie w końcu większa DD a jeszcze rok temu Rutus pisał,że nie przewiduje prac nad taką.Ciekaw jestem jak się będzie sprawowała w terenie no i kiedy się pojawi w sprzedaży.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.