xen Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Napisano 11 Lipiec 2012 Witam.Wujek pokazał mi na strychu to stare coś.Produkcja Polska: Warsz.Towarzystwo MOTOR" SP.AKCData produkcji 1934.Proszę o pomoc w ID
torba5 Napisano 11 Lipiec 2012 Napisano 11 Lipiec 2012 góra na pewno od syfonu ,ale czy zbiornik też ?wydaje mi się że nie było opcji utrzymania dobrego ciśnienia w nim przy tak dużej pojemności ,już nie wspominając o smaku wody,możesz wykręcić górną część
abcd Napisano 11 Lipiec 2012 Napisano 11 Lipiec 2012 Takie duże syfony służyły do sprzedaży wody sodowej w małych sklepikach czy ulicznych straganach na szklanki,całość w upalne dni umieszczało się w pojemniku z lodem co zapewniało zimny napój.
xen Napisano 11 Lipiec 2012 Autor Napisano 11 Lipiec 2012 Z tego co widziałem, to wszystko w oryginale, nic nie kręcone.Takie rzeczy to raczej wartość sentymentalna, aniżeli finansowa prawda?Sprzedawać nie chcę, ale skoro wątek otwarty, to czemu by nie zapytać o wszystko
Pytanie
xen
Witam.
Wujek pokazał mi na strychu to stare coś.
Produkcja Polska: Warsz.Towarzystwo MOTOR" SP.AKC
Data produkcji 1934.
Proszę o pomoc w ID
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.