kondrat6 Napisano 7 Lipiec 2012 Autor Napisano 7 Lipiec 2012 Witam,potrzebuje odnośnik w necie lub fachową wypowiedż odnośnie blaszki... 2/SS.Pi druga strona SS-VERFUCUNCTRUPPEi nie chodzi że to SS tylko ewentualnie w jakim składzie walczyła,w leksykonie coś nie mogę odnależć.żdrówka i dzięki.
abcd Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 http://www.prusy.fora.pl/ss-i-ss-vt,10/pionier-ss-vt,1220.html
kondrat6 Napisano 7 Lipiec 2012 Autor Napisano 7 Lipiec 2012 Witam,potrzebuje odnośnik w necie lub fachową wypowiedż odnośnie blaszki... 2/SS.Pi druga strona SS-VERFUCUNCTRUPPEi nie chodzi że to SS tylko ewentualnie w jakim składzie walczyła,w leksykonie coś nie mogę odnależć.żdrówka i dzięki.
soowa Napisano 7 Lipiec 2012 Napisano 7 Lipiec 2012 To chyba oto chodziłoSS-Verfügungstruppe (skrót: SS-VT) były oddziałami bojowymi SS, szkolonymi zgodnie z zasadami stosowanymi w jednostkach Wehrmachtu. Oddziały te zostały przekształcone później w Waffen-SS
coriolan Napisano 7 Lipiec 2012 Napisano 7 Lipiec 2012 @kondrat6 - było kilkanaście jednostek saperów SS,zwykle batalionów;brak w Twoim poście dalszych odczytów.
Pytanie
kondrat6
i nie chodzi że to SS tylko ewentualnie w jakim składzie walczyła,w leksykonie coś nie mogę odnależć.
żdrówka i dzięki.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.