arklas Napisano 29 Czerwiec 2012 Autor Napisano 29 Czerwiec 2012 Witam.Mam pytanie o znak firmowy – jak nazywała się firma, która tym znakiem się podpisywała, i gdzie miała swoją siedzibę? Pierwsze zdjęcie - tablica rejestracyjna rowerowa z 1938 roku.Drugie zdjęcie - beczka na paliwo.Trzecie zdjęcie - emaliowany kubek, powojenny.
arklas Napisano 29 Czerwiec 2012 Autor Napisano 29 Czerwiec 2012 Witam.Mam pytanie o znak firmowy – jak nazywała się firma, która tym znakiem się podpisywała, i gdzie miała swoją siedzibę? Pierwsze zdjęcie - tablica rejestracyjna rowerowa z 1938 roku.Drugie zdjęcie - beczka na paliwo.Trzecie zdjęcie - emaliowany kubek, powojenny.
Jacek.Ant. Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 W tym wątku twierdzą że to Huta Silesia w Rybniku:http://forum.zapomniany.rybnik.pl/viewtopic.php?p=33418
wojtek1234321 Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 W tym wątku twierdzą że to Huta Silesia w Rybniku:"I być może mają rację, jest u mnie naczynie z lat 70 - 80 ub. wieku z identycznym znakiem i tez kojarzy mi się z hutą Silesia.
woytas Napisano 30 Czerwiec 2012 Napisano 30 Czerwiec 2012 Bo to jest Silesia :) Raczej była bo już nie istnieje.
Pytanie
arklas
Witam.
Mam pytanie o znak firmowy – jak nazywała się firma, która tym znakiem się podpisywała, i gdzie miała swoją siedzibę?
Pierwsze zdjęcie - tablica rejestracyjna rowerowa z 1938 roku.
Drugie zdjęcie - beczka na paliwo.
Trzecie zdjęcie - emaliowany kubek, powojenny.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.