Skocz do zawartości
  • 0

Co oznacza St. na mapie ?

sebag99

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na niektórych starych mapach,które mam skrót St. oznacza stację kolejową albo po prostu stodołę.W Twoim wypadku nie widzę torów więc stawiam na stodołę.
Napisano
na linku który podałem jest publikacja: Bildliche_Darstellung_der_Kartenzeichen_in_den_amtlichen_deutschen_Karten.pdf są między innymi oznaczenia pruskie
Napisano
St. stodoła hmm są tam drzewa dęby ponad stuletnie a do tego staw i wąwóz, jutro popytam kogos z mieszkańców może cos wiedzą, dowiedziałem się że była tam kiedys jakaś leśniczówka w pobliżu, niestety niemcy w latach 70 przekopali całą okolicę, ale nikt nie wie czy coś znaleźli ...
Dzięki za pomoc
Napisano
czyli wyszlo na moje:)
sSt na mapie to nic innego jak obora, skoro był zbiornik wodny to wszystko by sie zgadzało i było to Poidło dla zwierząt :)
pozdrawiam M
Napisano
Poszukaj jeszcze w okolicy. Ja kiedys tez szukalem starej wioski ktora zniszczyli ruscy , mialem stara mape z 39-go roku i nie bylo to tak dobrze zaznaczone bo porownujac to z mapa w necie nawet rzeka byla troche inaczej zaznaczona i droga ktora jest do dzisiaj. Wioske znalazlem ale w troche innym miejscu niz na mapie z 39-go. Takze poszukaj w okolicy , moze trafisz na jakies ruiny ! Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie