Skocz do zawartości

Odznaka strzelecka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, znana mi jest popularna wersja z orzełkiem, ale takiej z muszką i szczerbinką jeszcze nie spotkałem, poza drugą identyczną u znajomego.
Co to za odznaka i kto ją nosił?

Napisano

P.Nadwojciechu nie wiem czy widzisz dokładnie/proponuje powiększyć-Ctrl+rolka myszki góra dół/ale na tarczy widać wyrażnie: dziurka jako wylot lufy plus szczerbinka i muszka/zresztą z dziurką/
Czekamy wraz z kolegą na posty wnoszące cos do identyfikacji:}

Napisano
maro20 - to co widać tu, a co powinno być faktycznie - to dwie różne sprawy.

Skoro tak jest jak piszesz, oczekuję potwierdzenia twojego postu i zaprezentowania odznaki POS w wersji opisanej przez ciebie.

ja jedyną jaką znam, to np. :

http://www.google.pl/search?q=odznaka+POS&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=0bDqT6_LFYqI4gTW7fjzAg&biw=1280&bih=868&sei=3bDqT7HuBefd4QTp17j0Ag

z chęcią poszerzę wiedzę o nowy typ tej odznaki.
Napisano
Wychodzi na to że to Wy macie rację.Zastanawia mnie jednak dalej czemu służył ten motyw pod orzełkiem skoro i tak nie był widoczny?
  • 2 months later...
Napisano
Oczywiście jest to ślad po orzełku strzeleckim, w wersji emaliowanej zdarzało się że spadał. To kółko to miał być otwór na nit którym orzełek jest mocowany do tarczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie