Skocz do zawartości
  • 0

pręt z uchem

ben91

Pytanie

Napisano

Znaleziony na pozycjach naszej, wrześniowej kawalerii, chociaż niedaleko stamtąd do byłego PGRu (a wcześniej folwarku). Pręt długi na ok. metr, zakończony półokrągło. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

19 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Możliwe,że do czyszczenia pieców centralnego ogrzewania tylko do takich większych osiedlowych.U mnie właśnie panowie palacze takimi się posługiwali.
Napisano
Znam osobę, która 2 krotnie podczas nocnych poszukiwań znalazła takie coś. 2 razy to samo bo za pierwszym razem poleciało w ciemność z brzydkim wyrazem - za drugim razem słowa były jeszcze ostrzejsze :) Na działce obok mojego domu sąsiadka wypasa konie przymocowane też do takiego giganta"
Napisano
Z łaciatymi to nawet składna teoria, obok jest kilka pastwisk, chociaż wtedy logiczniejszy byłby ostry koniec. Dzieci3, ten pręt trochę waży, nie wiem jak palacz miały go używać (nie ma też śladów po mocowaniu czegokolwiek);) Biorąc pod uwagę miejsce, możliwe jest żeby to to było wożone na kawaleryjskich taborach żeby parkować" konie podczas postoju?
Napisano
Jeżeli impulsy są wysyłane z odpowiednią siłą, to brak śladów nie jest niczym nadzwyczajnym.
Foka- to nie to:)
Proponuję zaprzestać wróżenia, bo w kryształowej kuli nie ma jednoznacznej odpowiedzi:)
PZdr
Napisano

Tak żeby parę spraw się wyjaśniło, ucho jest pęknięte (pewnie od tego impulsownika ), a i na górze wygląda na spłaszczone - mućkowata teoria zdaje się być bliska prawdy:) Pewnie jakiś zirytowany gospodarz cisnął to do lasu jak mu pękło.

Napisano
To jest przyrząd służący do mocowania krowy do podłoża, umożliwiający w\\w poruszanie się sposób okrężny, gdzie osią okręgu jest miejsce zamocowania tegóż przedmiotu do podłoża (metodą udarową):)
Mówiąc krótko W ma rację, a jeszcze krócej- palik.
PZdr
Napisano
Może oczko kiedyś było okrągłe, a od oddziaływania impulsownika kinetycznego" sie trochę spłaszczyło... sorry, nie mogłem sie powstrzymać :-) heh
Pozdro
Napisano

Znaleziony na pozycjach naszej, wrześniowej kawalerii, chociaż niedaleko stamtąd do byłego PGRu (a wcześniej folwarku). Pręt długi na ok. metr, zakończony półokrągło. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie