k-szela Napisano 25 Czerwiec 2012 Autor Napisano 25 Czerwiec 2012 Witam. Planuje zakup cewki do swojej SPECTRY VX3, chodzi mi o cewkę DD brałem pod uwagę SEF 10x12 i 5x9 DD eclipse którą miałem wcześniej przy MXT ( ta cewka świetnie wyważa sprzęt ), jednak chcę spróbować czegoś innego tak więc SEF 10x12 bardziej mnie kusi, oczywiście seria biała specjalnie do serii SPECTRA. I mam jeszcze jedno pytanie jak z trwałością kabla w cewkach Bułgarskich?
k-szela Napisano 25 Czerwiec 2012 Autor Napisano 25 Czerwiec 2012 Dzięki wielkie. Tak więc kupuję 12x10 :D, waga w sam raz, a urlop tuż tuż:D
k-szela Napisano 4 Lipiec 2012 Autor Napisano 4 Lipiec 2012 Cewka już jest na mojej spectrze VX3, doszła z Austrii w 2,5 dnia kupiłem SEF 10x12, wersja biała specjalnie dostrojona do serii spectra. Waga ceweczki idealnie wyważa wykrywkę. W sobotę i niedzielę testy w terenie. Dam znać co i jak:D Pozdro.
pytajnick Napisano 9 Lipiec 2012 Napisano 9 Lipiec 2012 I jak tam wypadły testy ??? Odczułeś różnicę między SEF-em a cewką fabryczną ???
k-szela Napisano 10 Lipiec 2012 Autor Napisano 10 Lipiec 2012 Byłem na razie dwa razy w terenie, ale pierwsze testy raczej na plus, ceweczka jak na swój wymiar jest lekka i dobrze wyważa sprzęt, zasięgi bardzo dobre. Z namierzaniem nie mam problemów, cewka jest stabilna i czuła, poprawnie sygnalizuje nawet drobinki 5mm, w czasie tych dwóch dni wyszło kilka monetek i innych drobiazgów ( guziki, podkładki, nakrętki )
pni Napisano 27 Czerwiec 2014 Napisano 27 Czerwiec 2014 czy k-szela mógłbyś napisać coś więcej o twoich doświadczeniach z tą cewką. Czy warto inwestować w nią?Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.