Skocz do zawartości
  • 0

6LN.ERS.LG.NACHR.RGT.1

1bob

Pytanie

Napisano

Witam szanowne Grono!
Proszę o wszelkie info o jednostce w której służyli właściciele tych nieśmiertelników. Moje źródła niestety podają niejasne i sprzeczne informacje.
Pozdrawiam!

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Blacha niedobita i czysta przemawiają za tym że wszystkie zostały z jakiegoś powodu wyrzucone,czy w pobliżu nie było jakiegoś lotniska ,koszar ?
Napisano
Owszem, było. Jednak wszystkie dostępne mi źródła szerokim łukiem omijają tą lokalizację. Jedynie na jednym z amerykańskich for trafiłem na skąpe info, niestety bez podania źródeł. Stąd być może naciągana hipoteza że w '44 sowiecki walec spychający wszystko na zachód spowodował czasową dyslokację tej jednostki.
Pozdrawiam.
Napisano

Witam szanowne Grono!
Proszę o wszelkie info o jednostce w której służyli właściciele tych nieśmiertelników. Moje źródła niestety podają niejasne i sprzeczne informacje.
Pozdrawiam!

Napisano
Dziękuję za zainteresowanie. Poszukuję wytłumaczenia co robili żołnierze tej jednostki na Mazowszu. Jedyna hipoteza jaka przychodzi mi do głowy to rok '44 i sowiecka ofensywa na Berlin.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie