1bob Napisano 22 Czerwiec 2012 Autor Napisano 22 Czerwiec 2012 Witam szanowne Grono!Proszę o wszelkie info o jednostce w której służyli właściciele tych nieśmiertelników. Moje źródła niestety podają niejasne i sprzeczne informacje.Pozdrawiam!
abcd Napisano 23 Czerwiec 2012 Napisano 23 Czerwiec 2012 Blacha niedobita i czysta przemawiają za tym że wszystkie zostały z jakiegoś powodu wyrzucone,czy w pobliżu nie było jakiegoś lotniska ,koszar ?
1bob Napisano 3 Lipiec 2012 Autor Napisano 3 Lipiec 2012 Owszem, było. Jednak wszystkie dostępne mi źródła szerokim łukiem omijają tą lokalizację. Jedynie na jednym z amerykańskich for trafiłem na skąpe info, niestety bez podania źródeł. Stąd być może naciągana hipoteza że w '44 sowiecki walec spychający wszystko na zachód spowodował czasową dyslokację tej jednostki.Pozdrawiam.
1bob Napisano 22 Czerwiec 2012 Autor Napisano 22 Czerwiec 2012 Witam szanowne Grono!Proszę o wszelkie info o jednostce w której służyli właściciele tych nieśmiertelników. Moje źródła niestety podają niejasne i sprzeczne informacje.Pozdrawiam!
1bob Napisano 23 Czerwiec 2012 Autor Napisano 23 Czerwiec 2012 Dziękuję za zainteresowanie. Poszukuję wytłumaczenia co robili żołnierze tej jednostki na Mazowszu. Jedyna hipoteza jaka przychodzi mi do głowy to rok '44 i sowiecka ofensywa na Berlin.
Pytanie
1bob
Witam szanowne Grono!
Proszę o wszelkie info o jednostce w której służyli właściciele tych nieśmiertelników. Moje źródła niestety podają niejasne i sprzeczne informacje.
Pozdrawiam!
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.