pajda Napisano 6 Czerwiec 2012 Autor Napisano 6 Czerwiec 2012 Co sadzicie o tej monecie ? oryginał ? ile moze byc warta ?
pajda Napisano 6 Czerwiec 2012 Autor Napisano 6 Czerwiec 2012 Jestes pewien, ze to oryginał ? niby wyciągnieta ze strychu. Aczkolwiek mam obawy
slawgo Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 Nikt nie odpowie Ci na to pytanie po tej klasie fotkach. Mi ona wygląda na falsa. Nie podoba mi się faktura tej monety...tym bardziej że strychowa a nie z wykopków. Czyściłeś ją czymś??
slawgo Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 http://allegro.plTu jest podobnie wyglądająca kopia---------------------------------w działach ID nie podajemy linków do trwających aukcji !Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 18:14 06-06-2012
michal1514 Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 Sprawdź wagę i średnicę oraz przeprowadź próbę z magnesem i powiedz jak wyniki.Ja osobiście stawiam na falsa - odlew. Nie podoba mi się literka L" w słowie ALEKSANDER oraz literka O" w słowie POLSKI - wyglądają jakby miały minimalne nadlewki.Fotki zrób w dobrej jakości i rozdzielczości przy świetle dziennym.
slawgo Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 http://www.fortresscatalogue.com/index2.php?cat=1823PL00700&page=Coin_Details&details_menu=noNie widzę nic zdrożnego w wklejaniu linka trwającej aukcji, ale nie mam zamiaru się kopać z koniem. Wkleiłem link do monety oryginalnej. Zerknij sobie na tło tej monety i porównaj ze swoim egzemplarzem.
tyfus Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 slawgo - takie przyjęto zasady - ja je egzekwuję.masz problem - pisz do Admina.i pomyśł zanim wciśniesz dodaj"
pajda Napisano 6 Czerwiec 2012 Autor Napisano 6 Czerwiec 2012 Facet, który sprzedaje monete powiedział że moze ja sprzedac za ok 150zł, niby nie ma pojecia co to za moneta. Jak zawsze podejrzliwa sytuacja. Na prosbe o dodatkowe zdjecia powiedzial, ze ma wielu chetnych i mam sie decydowac. Wiec chyba sami wiecie....
pajda Napisano 6 Czerwiec 2012 Autor Napisano 6 Czerwiec 2012 aaa jeszcze jedno, zauważcie że dookoła monety na awersie powinny być kropki w oryginale, a tutaj mamy jakby małe paseczki. Coraz więcej zastrzeżeń
sigis3 Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 Bez oglądania kiepskiego zdjęcia należy wystrzegać się na allegro wszelkich wykopków strychowych", cennych monet w zestawie z duperelami, wystawionych w dziwnych działach i wielu podobnych okazji" typu moneta po dziadku", ie znam się na monetach" itd., itd. Tu wszelkie okoliczności wskazują na falsa, w tym kiepskie zdjęcie na podstawie którego w sumie niewiele można powiedzieć na 100%. Taki typowy sport z allegro, sprzedawca poluje na jelenia, kupujący na naiwniaka. Faktura i ogólne wrażenie dla mnie kiepskie, ciekawe jaki rant (i waga, sprzedając monetę potencjalnie za kilka tysięcy zważenie nie jest problemem). Pozdrawiam
kopijnik2 Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 deerhunterzykopia bita w twardszym niż srebro metalużerowanie na pazerności nabywcy
pajda Napisano 6 Czerwiec 2012 Autor Napisano 6 Czerwiec 2012 W takim razie zamknijmy ten temat i poszukajmy takiej na polach. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.