Skocz do zawartości

HE 115 wydobyty w norwegi

sten

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 118
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Z pływakami jest OK. Mają w muzeum komplet z innego He 115, i założą do tego. Wyjątkowo nietypowe wydobycie - bo realizowane zaledwie kilkaset metrów od muzeum. Podają, że mają zamiar podzielić samolot i części ponownie umieścić w basenie z wodą (to może ten basen na zdjęciach). Tak czy inaczej nie spodziewałem się, że będzie w tak dobrym stanie.
A tymczasem czekamy na tegoroczne zaplnowane wyjęcie całego i jedynego w świecie Dorniera-17 w Anglii. Zestrzelony w Bitwie o Anglę, wprawdzie nie przez naszych, ale i tak wyjątkowy. Jest w mule i płytko, no i w całości, nurkowie wcześniej tylko trochę go oskubali".Dobrze, dużo się dzieje, jak widać, wszystko jeszcze przed nami. Koledze Woodhaven, wielkie dzięki za dużą ilości zdjęć.
Napisano
oprócz tego szykuje się wydobycie Stukasa z Bałtyku przez Niemców, ale nie wiem w jakim statnie, newsy tylko po nagłówkach przeleciałem.
Napisano
Stukas leży niedaleko portu Sassnitz na wyspie Rugia i podobno mają go targać w przyszłym tygodniu. Coś ostatnio obrodziło w wydobycia niemieckich maszyn choć dalej czekam aż ktoś odnajdzie Ju-188 :-)
Napisano
Karaś podobno gdzieś w wodzie na Bałkanach leży..
http://www.aquarius-diving.ro/Karas.htm

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 02:53 07-06-2012
Napisano
oprócz tego szykuje się wydobycie Stukasa z Bałtyku przez Niemców, ale nie wiem w jakim statnie"

tu troche widac tej stuki:

http://www.welt.de/kultur/article106410436/Der-Stuka-auf-dem-Meeresgrund-vor-Ruegen.html
Napisano
Z tym Karasiem, to już dawno ktoś z Polski powinien si ę zainteresować. Po co by pisali, że na nim nurkują, gdyby nie wiedzieli co tam leży? Może Dęblin, ale wątpię. Niestety, nie mamy tu dobrze działającej inicjatywy prywatnej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie