Temer Napisano 24 Maj 2012 Autor Napisano 24 Maj 2012 Witam serdecznieOstatnio w swojej piwnicy znalazłem starą smarownicę sygnowaną RSZ i Zb 41 PR-OW" i czy mógłby mi ktoś napisać coś więcej na jej temat ?P.S.Przedmiot pochodzi z Wrocławia.Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Temer Napisano 24 Maj 2012 Autor Napisano 24 Maj 2012 Witam serdecznieOstatnio w swojej piwnicy znalazłem starą smarownicę sygnowaną RSZ i Zb 41 PR-OW" i czy mógłby mi ktoś napisać coś więcej na jej temat ?P.S.Przedmiot pochodzi z Wrocławia.Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Temer Napisano 25 Maj 2012 Autor Napisano 25 Maj 2012 nie napisałem że smarownica pochodzi z 1941r... po prostu próbuje wydatować jakoś ten przedmiot (jako laik nieznający się na rzeczy) i tylko zapytałem się czy 41 może oznaczać w tym wypadku rok produkcji czy może coś innego...
Catadero Napisano 25 Maj 2012 Napisano 25 Maj 2012 No to zgodnie z wiedzą i doświadczeniem-nie może. Pewnie to numer partii albo nr zakładu.W każdym razie u nas po wojnie bardzo długo unikano datowania produktów (oprócz spożywczych).C.
lupo55 Napisano 24 Maj 2012 Napisano 24 Maj 2012 Produkt Rzemieslniczej Spółdzielni Zaopatrzenia i Zbytu Pruszków.
Temer Napisano 24 Maj 2012 Autor Napisano 24 Maj 2012 wielkie dzięki za informacje, a widoczna na sygnaturze liczba 41" oznacza w tym wypadku datę produkcji czy np. nr: serii, modelu albo czegoś takiego ??? ponieważ chodzi mi również o ustalenie okresu z jakiego pochodzi przedmiot.
Temer Napisano 25 Maj 2012 Autor Napisano 25 Maj 2012 no i o to mi chodziło :) wielkie dzięki za pomoc
Pytanie
Temer
Witam serdecznie
Ostatnio w swojej piwnicy znalazłem starą smarownicę sygnowaną RSZ i Zb 41 PR-OW" i czy mógłby mi ktoś napisać coś więcej na jej temat ?
P.S.
Przedmiot pochodzi z Wrocławia.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.