Witam , nie wiedziałem w jakim dziale to umieścić mam do kolegów pytanie, czy znacie firmę ,( która dysponuje technologią)pozwalająca na wykonanie ekspertyzy i ewentualnej naprawy ujęcia źródła artezyjskiego zakończonego zabytkowa pompą,Laufpompa"została zbudowana w 1912 roku i do dnia dzisiejszego tryska z niej wspaniała, smaczna i zdrowa woda Zawartość składników mineralnych i siarkowodoru jest taka, jak w wodach zdrojowych w znanych uzdrowiskach np. Busku Zdroju czy Krynicy,niestety od kilku lat obserwujemy zmniejszające sie ciśnienie, tej zimy pierwszy raz od 100lat woda zamarzła, mieszkańcy i my czyli grupa osób zrzeszona w stowarzyszeniu Aureus byliśmy przerażeni,Problem jest tego typu ,że całe badanie i naprawa musiała by się odbyć pod małym ciśnieniem wody podobno niemieckie firmy dysponują taka technologią ,nie mogę niestety znaleźć firmy u nas w kraju,za wszelkie namiary i informacje z góry dziękuje i pozdrawiam.
Pytanie
jorg
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.