pytlus555 Napisano 16 Maj 2012 Napisano 16 Maj 2012 Witam. Według mnie to bardzo fajny pomysł bo jeśli ktoś ma takie zainteresowania lub hobby to czemu miałby sobie nie kupić takiej broni?Biorąc pod uwagę nasze Państwo i przepisy nie wolno posiadać zdezelowanej lufy lub zwłok jakiejś broni choćby wykopkowej więc w ten sposób można sobie nabyć egzemplarz i się cieszyć lub pochwalić bo każdego niestety nie stać na taki zakup.A co do naszej Policji to byle straszakiem można kogoś przestraszyć więc niech nie panikują:) Pozdrawiam
panzerkris Napisano 16 Maj 2012 Napisano 16 Maj 2012 Nieoficjalnie policjanci obawiają się trochę powszechnego dostępu do broni deco, bo może ona posłużyć przestępcom do zastraszania podczas napadów. Tylko fachowiec bowiem zorientuje się, że nie da się z niej strzelać"Totalna bzdura i mydlenie oczu. Ile mamy kopii broni np Denixu, czy do ASG. Są praktycznie nie do odróznienia z oryginałem. Policji zależy nadal żeby prawo nie było liberalne. Po co te rejestracje deco, poprawianie przez CLK deaktywacji np z BKA, ciągnące sie formalności. To nawet nie o kase chodzi która wpływa do budżetu tylko o ZNIECHĘCENIE obywatela. Swoja drogą firmom handlującym aresenałem" tez jest to na ręke. Windują ceny bo mają monopol.
skolcio Napisano 16 Maj 2012 Napisano 16 Maj 2012 Dokładnie, kto nieobeznany w temacie odróżni kopię chociażby na kulki od broni ostrej? A legalne dekowce to świetna sprawa tylko trzeba trochę kasy wyłożyć i później zarejestrować. :)
Pepsi_Srepsi Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 Witam,Jeszcze trochę panowie i wszystko będzie jak na zachodzie, gdzie deko można sobie kupić pokazując jedynie dowód osobisty, tudzież mieć ukończone 18 lat. Ceny w niemieckich, tudzież czeskich sklepach są śmieszne, np za masina płaci się niecałe 200e, kałachy idą do tysiąca złotych, mauserki, pepeszki oraz reszta powszechności" to wydatek również do 800zł. Natomiast znany serwis aukcyjny oferuje dekowce w kosmicznych cenach, ale jak widać popyt jest to i podaż rośnie;) Ostatnio widziałem SWT40 za 1800zł, to jest ceną wręcz z sufitu, natomiast mg42, to u Nas wydatek 2000zł, natomiast niemiecki serwis oferuje mg42/53 za niecałe 1300zł, tak więc nic tylko czekać na liberalizację prawa, a tym samym pozbycie się tej całej zabawy z Zielonką, masą pozwoleń oraz pieczęci.Pozdrawiam
WykoP2411+ Napisano 17 Maj 2012 Napisano 17 Maj 2012 Jak dobrze pamiętam,a raczej tak,to za 1800 zł był ale sam magazynek do SWT:) tyle że zdjęcie całej broni było umieszczone. Nie dawno był magazynek do STG za 23.000 PLN!- zapewne pierwsze upały zaszkodziły temu sprzedawcy:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.