Skocz do zawartości

Ceny złomu

wachmistrz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ha
a byliście na mierzeji?
w tamtym roku co dołek to obok złom a to kanister a to piecyk lub inne żelastwo. a dziś?! byłem w ostatnią niedzielę to z trudem znalazłem trzy rozerwane korpusy od katiusz (kolega robi z nich wazony ogrodowe :))wysprzątane do cna. jak widac ta plaga ma też swoje dobre strony. choc są też smutne akcenty. gość pociął plnikiem kadłub jakiegś pojazdu jakiego nie wiem na złomie w ręce wpadł mi już tylko kawałek nitowanego pancerza, reszte wywieżli w kontenerze do huty ch.. by ich strzelił!
  • Odpowiedzi 82
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
U nas w zeszłym tygodniu złom stalowy skupowali po złociszu za 1kg, w tej chwili cena spadła do 30gr/1kg. Skończyły się kolejki do skupów.
Napisano
Jakieś dwa lata temu byłem na wiosce aby kupić Warszawę stał a wsuchej szopie wiec stan naprawde niezły kolor jasny błekit w zasadzie dośc oryginalna ale właściciel kręcił ze nie sprzeda że nie wie ile wziąc a może niech postoi to zdrożeje. Za jakieś pół roku idę sobie koło placu złomiarskiego a tu stoi Warszawa błękitna jakoś znajomo wyglądajaca okazuje się ze oddali ją na złom zamiast sprzedać komuś do remontu. Za dwa dni z tego auta kompletnego zostały tylko blaszki
Napisano
kradną juz wszystko.........

powinno im sie łapy upierd*** za takie coś!!!

Kołobrzeg - latarnia morska - jest (były) tablice z nazwiskami rybaków kołobrzeskich którzy zgineli na morzu.
z 4 tablic zostala 1 - kto wie jak długo powisi ?
Napisano
Dopuki w tym kraju praca za godziwe wynagrodzenie będzie dla dużej części społeczeństwa nieosiągalnym luksusem, takie rzeczy niestety będą się zdażały. Będzie rosła liczba kradzieży, zwierzyna zniknie z lasów, na ulicach po zmroku nie będzie bezpiecznie. Normalne skutki biedy... Głosy oburzenia nic nie zmienią...
Osobiście znam ludzi którzy sprzedali swoje kolekcje, częstokroć zbierane przez całe pokolenia, bo musieli zapłacić czynsz, ubrać i nakarmić rodzinę. Powód - po dobrze płatnej pracy zostało im wspomnienie.
To naprawdę przykre. Kto wie ilu z nas niebawem może zostać złomiarzami".
Napisano
Patrzcie na to z pozytywnej strony, jak nas złapią i wsadzą to może się okazać że w kiciu już nie będzie krat (też złom). Chyba na wykopki będę jeżdził z przyczepką, wczoraj namierzyłem na skraju bagna fajną bronę tak na oko z 70 kg.
Napisano
ja bym jeszcze raz sprawdził czy ona tam lezy... bo co u nas nie jest zabetonowane to ukradną (no jak są pomysłowi to i beton wykują)
Napisano
ja bym jeszcze raz sprawdził czy ona tam lezy... bo co u nas nie jest zabetonowane to ukradną (no jak są pomysłowi to i beton wykują)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie