Gość Napisano 24 Marzec 2004 Napisano 24 Marzec 2004 ha a byliście na mierzeji?w tamtym roku co dołek to obok złom a to kanister a to piecyk lub inne żelastwo. a dziś?! byłem w ostatnią niedzielę to z trudem znalazłem trzy rozerwane korpusy od katiusz (kolega robi z nich wazony ogrodowe :))wysprzątane do cna. jak widac ta plaga ma też swoje dobre strony. choc są też smutne akcenty. gość pociął plnikiem kadłub jakiegś pojazdu jakiego nie wiem na złomie w ręce wpadł mi już tylko kawałek nitowanego pancerza, reszte wywieżli w kontenerze do huty ch.. by ich strzelił!
feeder Napisano 25 Marzec 2004 Napisano 25 Marzec 2004 U nas w zeszłym tygodniu złom stalowy skupowali po złociszu za 1kg, w tej chwili cena spadła do 30gr/1kg. Skończyły się kolejki do skupów.
Gość Napisano 25 Marzec 2004 Napisano 25 Marzec 2004 Jakieś dwa lata temu byłem na wiosce aby kupić Warszawę stał a wsuchej szopie wiec stan naprawde niezły kolor jasny błekit w zasadzie dośc oryginalna ale właściciel kręcił ze nie sprzeda że nie wie ile wziąc a może niech postoi to zdrożeje. Za jakieś pół roku idę sobie koło placu złomiarskiego a tu stoi Warszawa błękitna jakoś znajomo wyglądajaca okazuje się ze oddali ją na złom zamiast sprzedać komuś do remontu. Za dwa dni z tego auta kompletnego zostały tylko blaszki
Lobo26 Napisano 25 Marzec 2004 Napisano 25 Marzec 2004 kradną juz wszystko.........powinno im sie łapy upierd*** za takie coś!!!Kołobrzeg - latarnia morska - jest (były) tablice z nazwiskami rybaków kołobrzeskich którzy zgineli na morzu.z 4 tablic zostala 1 - kto wie jak długo powisi ?
Pioterek Napisano 25 Marzec 2004 Napisano 25 Marzec 2004 Dopuki w tym kraju praca za godziwe wynagrodzenie będzie dla dużej części społeczeństwa nieosiągalnym luksusem, takie rzeczy niestety będą się zdażały. Będzie rosła liczba kradzieży, zwierzyna zniknie z lasów, na ulicach po zmroku nie będzie bezpiecznie. Normalne skutki biedy... Głosy oburzenia nic nie zmienią...Osobiście znam ludzi którzy sprzedali swoje kolekcje, częstokroć zbierane przez całe pokolenia, bo musieli zapłacić czynsz, ubrać i nakarmić rodzinę. Powód - po dobrze płatnej pracy zostało im wspomnienie. To naprawdę przykre. Kto wie ilu z nas niebawem może zostać złomiarzami".
wiciu_r Napisano 25 Marzec 2004 Napisano 25 Marzec 2004 Patrzcie na to z pozytywnej strony, jak nas złapią i wsadzą to może się okazać że w kiciu już nie będzie krat (też złom). Chyba na wykopki będę jeżdził z przyczepką, wczoraj namierzyłem na skraju bagna fajną bronę tak na oko z 70 kg.
Lobo26 Napisano 25 Marzec 2004 Napisano 25 Marzec 2004 ja bym jeszcze raz sprawdził czy ona tam lezy... bo co u nas nie jest zabetonowane to ukradną (no jak są pomysłowi to i beton wykują)
Lobo26 Napisano 25 Marzec 2004 Napisano 25 Marzec 2004 ja bym jeszcze raz sprawdził czy ona tam lezy... bo co u nas nie jest zabetonowane to ukradną (no jak są pomysłowi to i beton wykują)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.